Tadić: Izbori na KiM u skladu sa međunarodnim pravom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izbori na KiM u skladu sa međunarodnim pravom

KOVILOVO -

Predsednički kandidat "Koalicije izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je danas da Srbija neće odustati od prava da organizuje izbore na Kosovu u skladu sa međunarodnim pravom.

"Sve što je u skladu s međunarodnim pravom, u skladu je sa zakonima Republike Srbije. Srbija će biti kao i svaka druga normalna zemlja koja će poštovati međunarodne standarde", kazao je Tadić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Supremacija međunarodnog prava u odnosu na domaće je pretpostavka da budete članica UN, podsetio je Tadić dodajući da ako nećemo da budemo članica UN onda to treba da kažemo građanima, da prekinemo da poštujemo međunarodno pravo i vratimo se u 90-te godine.

"Pošto sam siguran da građani to neće i da žele da žive u miru mi ćemo poštovati međunarodno pravo", rekao je on.

Tadić je ukazao da, ako nam međunarodna zajednica kaže da Rezolucija UN 1244, koja je osnov naše odbrane suvereniteta na KiM, podrazumeva da su međunarodne institucije, pre svega UNMIK, zadužene za organizaciju izbora na teritoriji naše Pokrajine, mi to poštujemo jer bismo u suprotnom prekršili taj dokument.

"Svi koji kažu suprotno ne govore istinu i bave se lažnim patriotizmom. Mi nećemo odustati od našeg prava organizovanja izbora u skladu sa međunarodnim pravom", zaključio je Tadić.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.