SRS: Srbija previše popustljiva

Izvor: RTS, 28.Jul.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Srbija previše popustljiva

Tolerisanje napada na srpski narod na Kosovu je neprihvatljivo, izjavio član Predsedničkog kolegijuma SRS Boris Aleksić. Kosovska policija direktno odgovorna za napade, ocenio Aleksić.

Član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Boris Aleksić ocenio je, povodom situacije na severu Kosova, da je ponašanje predsednika Srbije Borisa Tadića "krajnje skandalozno" i poručio da je neprihvatljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tolerisanje napada na srpski narod na Kosovu.

"Tadić srpski narod na Kosovu naziva huliganima", ocenio je Aleksić na konferenciji za novinare, napominjući da bi, zbog toga, "trebalo da ga bude sramota".

Aleksić je specijalce kosovske policije direktno okrivio za nerede na Kosovu i konstatovao da državni vrh Srbije za takve napade "konstantno traži neutralne i diplomatske termine".

"Zahtevamo da se ispitaju navodi da su za napad na Kosovu znale vlade Velike Britanije, SAD, Italije i Francuske", dodao je Aleksić, koji smatra da je ponašanje Srbije previše popustljivo.

Politika vlasti, prema oceni Aleksića, odavno je priznala nezavisnost Kosova. "Na Kosovu se menjaju podaci u ličnim kartama, menjaju se prezimena, to je nedopustivo", rekao je Aleksić i zaključio da je to nasilno menjanje etničke slike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.