SKUPŠTINA KOSOVSKIH SRBA PROTIV DOGOVORA SA PRIŠTINOM

Izvor: Kurir, 27.Nov.2011, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA KOSOVSKIH SRBA PROTIV DOGOVORA SA PRIŠTINOM

KOSOVSKA MITROVICA - Skupština zajednice opština Kosova i Metohije zatražila je od predsednika Srbije Borisa Tadića, zamenika premijera Ivice Dačića i šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da "poštuju odluke najvišeg organa vlasti Srbije i da prestanu da sklapaju dogovore sa albanskom stranom na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa”.

Na današnjoj sednici u Kosvskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mitrovici zaključeno da je jedino prihvatljivo rešenje za Srbe na Kosovu je vraćanje stanja na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje na period pre 25. jula, što je u skladu i sa Deklaracijom Skupštine Srbije usvojenom 30. jula ove godine, prenosi KiM radio pozivajući se na TV Most.

Skupština Zajednica podržava odluke predsednika opština sa severa da svi dogovori koje je postigao Stefanović neće biti primenjivani na Kosovu gde god je to moguće.

Oni, kako su rekli, ne podržavaju nikakav sporazum o tzv.integrisanom upravljanju carinom.

Na sednici je rečeno i da je Skupština zajednica opština Kosova i Metohije ovlastila advokatski tim na čelu sa beogradskim advokatom Goranom Petronijevićem, da preduzme zakonske radnje protiv Stefanovića za koga tvrde da svojim delovanjem krši Ustav Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.