Kosor: Tadićev dolazak na Ovčari poklonjenje žrtvama Vukovara

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Tadićev dolazak na Ovčari poklonjenje žrtvama Vukovara

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića na mesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao poklonjenje žrtvama Vukovara.

"Dolazak predsednika Tadića na mesto masovne grobnice na Ovčari je trenutak kad se zaista zastaje i odavanje njegove počasti hrvatskim braniteljima i civilima, pre svega braniteljima Vukovara, ja to doživljavam i kao poklonjenje žrtvama Vukovara", rekla je Kosorova za Hrvatsku radioteleviziju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Ona će, zajedno s Tadićem i predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, u Vukovaru održati sastanak s predstavnicima udruženja zatočenih i nestalih, a, kako je rekla, na tom sastanku očekuje nove podatke o nestalima.

Predsednik Srbije u četvrtak će posetiti Ovčaru kod Vukovara i Paulin Dvor kod Osijeka gde će zajedno s Josipovićem položiti vence na mestima stradanja pripadnika hrvatskog i srpskog naroda, potvrđeno je danas u kabinetu predsednika Hrvatske.

Osim s Josipovićem i Kosor, Tadić će se sastati i sa predstavnicima hrvatskih udruženja zatočenih i nestalih, kao i s predstavnicima srpske manjine. Tadić je prvi visoki zvaničnik Srbije koji posećuje Vukovar i Ovčaru.

Na poljoprivrednom dobru "Ovčara" 20. novembra 1991. ubijeno je više od 200 hrvatskih civila i zarobljenika.

Tadić i Josipović će nakon polaganja venaca na mestu masovne grobnice na Ovčari položiti vence i srpskim žrtvama u Paulin Dvoru kod Osijeka, gde je krajem 1991. ubijeno 18 civila srpske nacionalnosti.

Predsednik Srbije će krajem novembra doći u zvaničnu posetu Zagrebu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosorova pozdravila dolazak Tadića u Vukovar

Izvor: S media, 03.Nov.2010

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor pozdravila je sinoć dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u četvrtak u Vukovar...Ona je u Dnevniku HTV-a rekla da Tadićev dolazak na mesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao odavanje počasti žrtvama u Vukovaru i da očekuje i nove podatke o nestalima...Kako...

Nastavak na S media...

Jadranka Kosor: Tadićeva poseta je poklonjenje žrtvama Vukovara

Izvor: EMportal, 03.Nov.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića na mesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao poklonjenje žrtvama Vukovara.

Nastavak na EMportal...

Jeremić: Tadićeva poseta Vukovaru doprineće pomirenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010

BANJALUKA -..Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Banjaluci da će poseta predsednika Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru zajedno sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem doprineti pomirenju i normalizaciji odnosa u regionu...Jeremić je, posle razgovora sa premijerom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ovčara uoči Tadićevog dolaska

Izvor: Politika, 03.Nov.2010

U gradu na Dunavu kažu da je sve spremno da današnji susret predsednika Srbije i Hrvatske protekne u najboljem redu uprkos protestima desničarskih grupa..Vukovar – Na poljoprivrednom dobru Ovčara, gde je pre 19 godina počinjen masakr nad hrvatskim civilima, dan uoči dolaska predsednika Srbije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.