Kosorova pozdravila dolazak Tadića u Vukovar

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosorova pozdravila dolazak Tadića u Vukovar

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor pozdravila je sinoć dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u četvrtak u Vukovar.

Ona je u Dnevniku HTV-a rekla da Tadićev dolazak na mesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao odavanje počasti žrtvama u Vukovaru i da očekuje i nove podatke o nestalima.

Kako je najavljeno, premijerka će u Vukovaru prisustvovati Tadićevom sastanku s predstavnicima udruženja porodica zatvorenih i nestalih vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i civila.

Predsednik opozicione Socijaldemokratske partije Zoran Milanović, govoreći za HTV o Tadićevom dolasku, ocenio je da je dobro što će Tadić biti u Vukovaru i što tamo dolazi na inicijativu predsednika Hrvatske Ive Josipovića, a dobro je što će tada u Vukovaru biti i premijerka Kosor.

Tadić ide u Ovčaru

Poznati nevladin aktivista Žarko Puhovski rekao je HTV-u da Kosorova dolazi u Vukovar da izrazi podršku procesu pomirenja i iskoristi uticaj na pojedina udruženja da bude manje "pritiska na atmosferu u Vukovaru".

Tadićev dolazak pozdravila je i Vesna Pusić, predsednica Nacionalnog odbora za pregovore Hrvatske i EU, koja će takodje biti u Vukovaru.



"Tadićev dolazak je dobar potez"
, rekla je ona.

Podrška Tadićevom dolasku stiže iz svih stranaka i od najvećeg dela javnosti osim male desničarske Hrvatske stranke prava i nekoliko marginalnih desničarskih stranaka i veteranskih udruženja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.