Eštonova čeka Beograd i Prištinu

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova čeka Beograd i Prištinu

Datum početka dijaloga Beograda i Prištine zavisi isključivo od predsednika Srbije Borisa Tadića i kosovskog premijera Hašima Tačija, ocenila visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton izjavila je da datum početka dijaloga Beograda i Prištine i teme koje će biti na dnevnom redu ovih razgovora treba da odrede predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boris Tadić i kosovski premijer Hašim Tači.

"Tadić i Tači su sada spremni za to", rekla je Eštonova, odgovarajući na pitanja poslanika u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

"Što se tiče tema na ovim razgovorima, nas interesuju praktične teme koje će poboljšati svakodnevni život ljudi na terenu. Koliko daleko od toga ćemo otići i kojih tema ćemo se još dotaći, zavisi od toga šta ćemo postići na početku ovog dijaloga", dodala je Eštonova.

Pored dijaloga Beograda i Prištine, Eštonova je odgovarala na mnoga pitanja, uključujući bliskoistočni mirovni proces, situaciju u Avganistanu, borbu protiv piratstva u Adenskom zalivu, iranskom nuklearnom programu, ali i o tome kakve tačno partnerske odnose Evropa očekuje sa Kinom, SAD ili Rusijom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton: Tadić i Tači još nisu spremni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2010

BRISEL -..Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton izjavila je danas da datum početka dijaloga između Beograda i Prištine i teme koje će biti na dnevnom redu ovih razgovora treba da odrede predsednik Srbije Boris Tadić i kosovski premijer Hašim Tači...Tadić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PAHOR U UTORAK U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010, 18:05

LJUBLJANA - Premijer Slovenije Borut Pahor potvrdio je da u utorak dolazi u Srbiju, prenosi Morel. Pahor je rekao da će jedna od tema razgovora u Beogradu biti rešavanje pitanja sukcesije među državama, naslednicama bivše Jugoslavije, kao i politička i ekonomska saradnja sa Srbijom...On je podsetio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.