Dragišić i Korać će podržati Tadića

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragišić i Korać će podržati Tadića

Beorgad -- Pokret radnika i seljaka i Socijaldemokratska unija podržaće predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Kako je (kandidat SNS) Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikolić poznat kao političar koji često menja svoje stavove u vezi evropskog puta Srbije, PRS u drugom krugu mora podržati Borisa Tadića, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost ugrožavanja evropske budućnosti naše države", naveo je predsednik tog pokreta Zoran Dragišić.

Dragišić je dodao da bi eventualno Nikolićevo prihvatanje uslova Demokratske stranke Srbije da se u skupštini donese rezolucija o političkoj neutralnosti, u zamenu za podršku u drugom krugu izbora, bilo ozbiljno igranje sa evropskom perspektivnom i sudbinom naroda.

Socijaldemokratska unija odlučila je da podrži kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji koji će biti održani u nedelju, 20. maja.

SDU, kako se navodi u saopštenju, smatra da je politika koju predstavlja predsednički kandidat Boris Tadić umnogome srodna idejama koalicije Preokret i da bi se njegovim izborom na mesto predsednika Republike učvrstile šanse da Srbija nastavi na putuevropskih integracija.

"SDU ocenjuje da prošlost Tomislava Nikolića, a posebno njegovo učešće u ratnim avanturama Srpske radikalne stranke kao i njegove 'vizionarske izjave' u vezi sa smrću prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića čine ovog kandidata pre zrelim za krivičnu istragu nego za funkciju predsednika Srbije", ocenio je SDU u saopštenju.

SDU je na parlamentranim izborima 6. maja nastupila u koaliciji Preokret u kojoj su i Liberalno demokratska partija i Srpski pokret obnove koji su već podržali predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Protivkanididat Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora je Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke i koalicije "Pokrenimo Srbiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.