Info

Sreda, 16.05.2012.

14:27

Dragišić i Korać će podržati Tadića

Pokret radnika i seljaka i Socijaldemokratska unija podržaće predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor: Beta

Default images

"Kako je (kandidat SNS) Tomislav Nikolić poznat kao političar koji često menja svoje stavove u vezi evropskog puta Srbije, PRS u drugom krugu mora podržati Borisa Tadića, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost ugrožavanja evropske budućnosti naše države", naveo je predsednik tog pokreta Zoran Dragišić.

Dragišić je dodao da bi eventualno Nikolićevo prihvatanje uslova Demokratske stranke Srbije da se u skupštini donese rezolucija o političkoj neutralnosti, u zamenu za podršku u drugom krugu izbora, bilo ozbiljno igranje sa evropskom perspektivnom i sudbinom naroda.
Socijaldemokratska unija odlučila je da podrži kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji koji će biti održani u nedelju, 20. maja.

SDU, kako se navodi u saopštenju, smatra da je politika koju predstavlja predsednički kandidat Boris Tadić umnogome srodna idejama koalicije Preokret i da bi se njegovim izborom na mesto predsednika Republike učvrstile šanse da Srbija nastavi na putuevropskih integracija.

"SDU ocenjuje da prošlost Tomislava Nikolića, a posebno njegovo učešće u ratnim avanturama Srpske radikalne stranke kao i njegove 'vizionarske izjave' u vezi sa smrću prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića čine ovog kandidata pre zrelim za krivičnu istragu nego za funkciju predsednika Srbije", ocenio je SDU u saopštenju.

SDU je na parlamentranim izborima 6. maja nastupila u koaliciji Preokret u kojoj su i Liberalno demokratska partija i Srpski pokret obnove koji su već podržali predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Protivkanididat Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora je Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke i koalicije "Pokrenimo Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: