Đurić:Tadić i Jeremić nemaju moralno pravo da dele lekcije

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić:Tadić i Jeremić nemaju moralno pravo da dele lekcije

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da su Boris Tadić i Vuk Jeremić među poslednjima koji imaju pravo da pričaju o Kosovu i Metohiji Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Boris Tadić i Vuk Jeremić među poslednjima koji imaju pravo da pričaju o Kosovu i Metohiji, jer upravo oni ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine."Tada su pobegli u Rumuniju i osudili saopštenjima, a kasnije dali konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udarili eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i Jeremić postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", naveo je Đurić u izjavi za javnost.On kaže da srpski narod ne zaboravlja da su Tadić i Jeremić izgubili Crnu Goru, kao i da je na njihov zahtev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmešteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije."Tadić i tada njegov savetnik Jeremić ''čuveni'' su i po tome da su, dok je Tadić rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske", naveo je Đurić.Rezultat njihove vlasti, napominje on, meri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu...ali i punijim njihovim i džepovima stranačkih kolega i predstavnika te vlasti.Zbog svega, ističe potpredsednik SNS, Tadić i Jeremić nemaju moralno prvo da bilo kome dele lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobeđivana i deljena kao u vreme njihove vlasti."Posledice njihovih pogubnih diplomatskih poteza, kojima je Srbija sebi vezala i ruke i noge u borbi za zaštitu svojih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, možda najviše osećamo danas", zaključio je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"TADIĆ I JEREMIĆ ZAKUCALI (SAMOPROGLAŠENU) NEZAVISNOST KOSOVA": Marko Đurić o nastupima pojedinih lidera opozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019

Marko Đurić izjavio da Tadić i Jeremić nemaju moralno pravo da nikome dele lekcije...Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da su Boris Tadić i Vuk Jeremić među poslednjima koji imaju pravo da pričaju o Kosovu i Metohiji, jer upravo oni ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.