Đurić:Tadić i Jeremić nemaju moralno pravo da dele lekcije

Tanjug

16. 06. 2019. u 09:52

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da su Boris Tadić i Vuk Jeremić među poslednjima koji imaju pravo da pričaju o Kosovu i Metohiji

Ђурић:Тадић и Јеремић немају морално право да деле лекције

Marko Đurić

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da su Boris Tadić i Vuk Jeremić među poslednjima koji imaju pravo da pričaju o Kosovu i Metohiji, jer upravo oni ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

"Tada su pobegli u Rumuniju i osudili saopštenjima, a kasnije dali konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udarili eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i Jeremić postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", naveo je Đurić u izjavi za javnost.

On kaže da srpski narod ne zaboravlja da su Tadić i Jeremić izgubili Crnu Goru, kao i da je na njihov zahtev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmešteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

"Tadić i tada njegov savetnik Jeremić ''čuveni'' su i po tome da su, dok je Tadić rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske", naveo je Đurić.

Rezultat njihove vlasti, napominje on, meri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu...ali i punijim njihovim i džepovima stranačkih kolega i predstavnika te vlasti.

Zbog svega, ističe potpredsednik SNS, Tadić i Jeremić nemaju moralno prvo da bilo kome dele lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobeđivana i deljena kao u vreme njihove vlasti.

"Posledice njihovih pogubnih diplomatskih poteza, kojima je Srbija sebi vezala i ruke i noge u borbi za zaštitu svojih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, možda najviše osećamo danas", zaključio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Marko

16.06.2019. 10:17

Tadic je 8 godina bio predsednik Srbije i imao apsolutno poverenje gradjana. To mu daje i moralno i svako drugo pravo. oba puta je dobio vise glasova nego sadasnji predsednik Vucic na poslednjim predsednickim izborima.

Darko

16.06.2019. 11:44

Da se razumemo,ja nisam ni za Tadića,niti za Jeremića,Đilasa...Ali,zašto vi ni jednom ne date neki njihov intervju?Ovako je kod vas sve crno- belo.

realist.

16.06.2019. 13:35

A sto Vlast kad ima takve dokaze ne zatvor zlotvore ionako nemaju vise imunitet. Process i par godina iza resetaka ujedno imovinu konfiskovati ako nije regular o zaradjena.

MiRa

16.06.2019. 14:00

A kaja prava imaš ti da lupetaš besmislice. Jedino što znaš je da pljuješ po Tadiću, Jeremiću, Đilasu, Obradoviću, Jankoviću

Miso.Pec

16.06.2019. 14:01

Sve političke garniture od dvehiljadite godine pa do danas sa svojim popustanjem prema zapadu a u interesu Prištine su dovele do ovoga gde smo.