Crna Gora je prijatelj svima

Izvor: S media, 25.Dec.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora je prijatelj svima

Crna Gora je jednako prijateljski okrenuta prema svim svojim susedima, izjavio je crnogorski premijer u ostavci Milo Djukanović.

On je u večerašnjem intervjuu podgoričkoj televiziji IN kazao da odnose izmedju Crne Gore i Srbije opterećuju državna nezavisnost Crne Gore i njena odluka da prizna nezavisnost Kosova.

"Politička komunikacija sa Srbijom se uredno odvija, spuštena je na nivo ministarstava", rekao je Djukanović.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rečima, "pametna politika i vreme će pomoći" da se izmedju Crne Gore i Srbije uspostavi puna saradnja.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da je bio unapred obavijesten o ostavci crnogorskog premijera, Djukanović je rekao da on nijue imao bilo kakvu komunikaciju u vezi s tim.

"Ja nikoga nisam obavestio da ću podneti ostavku", rekao je Djukanović.

On je rekao da na beogradskoj političkoj sceni "registruje signale" koji upućuju na to da se u Srbiji još ne mire sa nezavisnošću Crne Gore.

Ipak, tih signala je manje nego ranije, dodao je Djukanović. On je rekao da ima "duboko negativan stav" prema "priči" u Srbiji o "srpskoj dijaspori u Crnoj Gori". "Nemojte mislite da sam zaboravio izjavu patrijarha Irineja da ne razlikuje Srbe i Crnogorce", kazao je Djukanović.

Prema njegovim rečima, Srbi u Crnoj Gori mogu i treba da imaju puno poverenje u državu Crnu Goru. "Treba vjerovati u gradjanske kapacitete crnogorske države", rekao je Djukanović.

On je naveo više razloga za to što Crna Gora s Kosovom još nije razmenila ambasadore. Jedan je pitanje predstavljanja crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu, a drugi je ostavka kosovske vlade.

Djukanović je rekao da se stvaraju uslovi da u 2011. godini Crna Gora i Kosovo razmene amabasadore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milo Đukanović, taktičar

Izvor: Blic, 25.Dec.2010

Odlazim čiste savesti i uzdignuta čela, zadovoljan sam onim što sam uradio, rekao je Milo Đukanović dajući ostavku na mesto predsednika Vlade Crne Gore. Učinio je to svega četiri dana nakon što je Crna Gora dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Tajming je izabran pažljivo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.