Tadić sa Rasmusenom o Kosovu

Izvor: B92, 28.Sep.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Rasmusenom o Kosovu

Beograd -- Kako B92 saznaje, predsednik Boris Tadić razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom.

Tadić je tražio da se rasvetli ceo incident i to kako je došlo do sukoba i zbog čega je KFOR pucao na okupljenje Srbe.

Savet bezbednosti UN razmatra situaciju na Kosovu pošto je juče u incidentima na administrativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prelazu Jarinje prema centralnoj Srbiji povređeno sedam Srba i četiri vojnika Kfora.

U jučerašnjim incidentima na prelazu Jarinje na severu Kosova povređeno je sedam Srba i četiri pripadnika Kfora.

Konsultacije Saveta bezbednosti UN zbog situacije na severu Kosova sazvane su na zahtev Rusije.

Zbog krize na severu Kosova odložena je nova runda pregovora Beograda i Prištine koja je trebalo da se održi juče i danas u Briselu, a posrednik EU Robert Kuper najavio je da će uskoro posetiti Beograd i Prištinu.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović zatražio je da specijalna komisija NATO-a iz Brisela obavi istragu povodom incidenta na Jarinju u kome je povređeno ukupno 11 ljudi.

Ivanović je izjavio da je "Kfor pucao direktno u masu i da tu više dileme nema” i da jučerašnji događaji na Jarinju zaslužuju posebnu istragu NATO-a.

On je naglasio da neće dozvoliti da se ova stvar zataška i pozvao specijalnu komisiju NATO-a iz Brisela da obavi uviđaj i izvrši istragu.

Ivanović je izrazio sumnju u iskrene namere predstavnika NATO-a iz Prištine pošto bi na taj način, kako je objasnio, otkrili sopstvenu krivicu.

U jučerašnjim neredima oko administrativnog prelaza Jarinje povređeno je sedam Srba, od kojih šest teže i četvorica vojnika Kfora.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić od Rasmusena traži istragu o sukobima

Izvor: Blic, 28.Sep.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić danas je od generalnog sekretara NATO Andersa fog Rasmusena zatražio da se pokrene istraga o jučerašnjim događajima na Jarinju, rečeno je "Blicu" u kabinetu predsednika Srbije...- Predsednik Tadić je u kontaktu sa generalnim sekretarom NATO sa kojim je danas stupio...

Nastavak na Blic...

Vanredne konsultacije Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2011

NJUJORK/BEOGRAD -..Savet bezbednosti UN održaće večeras zatvorene konsultacije o Kosovu, rečeno je Tanjugu u sedištu UN u Njujorku...Sastanak je sazvan na zahtev Rusije, a predstavnik sekretarijata UN obavestiće članice SB o najnovijem razvoju događaja na Kosovu..Konsultacije se održavaju dan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.