Tolbuhin i Ždanov ponovo dobili ulice u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tolbuhin i Ždanov ponovo dobili ulice u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin otkrili su danas table sa imenima ulica maršala Tolbuhina i generala Ždanova na uglu bivše Pohorske i Ulice Goce Delčeva na Novom Beogradu.

Mladenović je istakao da se na godišnjicu oslobođenja Beograda ispravlja velika nepravda koja je načinjena nosiocima te pobede, pošto su prethodno preimenovane stare ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa njihovim imenima.

Operaciju za oslobođenje od fašističke Nemačke predvodili su upravo maršal Tolbuhin i general Ždanov, zbog čega su zaslužili svoje ulice u srpskoj prestonici, naveo je Mladenović.

Čepurin je zahvalio Gradu Beogradu i plemenitom srpskom narodu jer su maršalu Tolbuhinu i generalu Ždanovu vratili dostojanstvo kakvo i zaslužuju, prenosi Beoinfo.

On je izrazio zadovoljstvo što su ulice sa imenima Tobuhina i Ždanova smeštene na Novom Beogradu, jer je taj deo grada nastao posle Drugog svetskog rata i predstavlja eru napretka i prosperiteta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.