Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulice u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulice u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin otkrili su danas table sa imenima ulica maršala Tolbuhina i generala Ždanova na uglu bivše Pohorske i Ulice Goce Delčeva na Novom Beogradu.

Mladenović je istakao da se na godišnjicu oslobođenja Beograda ispravlja velika nepravda koja je načinjena nosiocima te pobede, pošto su prethodno preimenovane stare ulice sa njihovim imenima.

Operaciju za oslobođenje od fašističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nemačke predvodili su upravo maršal Tolbuhin i general Ždanov, zbog čega su zaslužili svoje ulice u srpskoj prestonici, naveo je Mladenović.

Čepurin je zahvalio Gradu Beogradu i plemenitom srpskom narodu jer su maršalu Tolbuhinu i generalu Ždanovu vratili dostojanstvo kakvo i zaslužuju, prenosi Beoinfo.

On je izrazio zadovoljstvo što su ulice sa imenima Tolbuhina i Ždanova smeštene na Novom Beogradu, jer je taj deo grada nastao posle Drugog svetskog rata i predstavlja eru napretka i prosperiteta.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tolbuhin i Ždanov ponovo dobili ulice u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin otkrili su danas table sa imenima ulica maršala Tolbuhina i generala Ždanova na uglu bivše Pohorske i Ulice Goce Delčeva na Novom Beogradu...Mladenović je istakao da se na godišnjicu oslobođenja Beograda...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.