Beograđani uživali u čarima francuske kuhinje

Izvor: Blic, 19.Mar.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani uživali u čarima francuske kuhinje

Restoran "Klub književnika" večeras je bio jedan od 1.000 restorana u celom svetu u kom se služila tradicionalna francuska večera.

U saradnji sa francuskom ambasadom, a u okviru projekta "Ukusi Francuske" resptan Klub književnika je izbaran da priprema specijalitete u čast Francuske  gastronomije.

Tradiocionalnu francusku večeru pravio je poznati šef kuhinje Ljuba Vasić.

Oko 90 Beograđana, koji su rezervisali svoje mesto u ovom restoranu, večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su imali priliku da probaju tradicionalne Francuske specijalitete: hladnu gušću džigericu sa salatom od celera, bundeve začinjenu sokom od pomorandže i limuna, toplu gušću džigericu flambiranu francuskim konjakom sa karamaleizovanim jabukama i kozicama, rolnice od smuđa sa sosom od sira, kao i biftek punjen gušćom džigericom.

Cena ovog novog menija je 3.700 dinara.

Neke od navedenih jela možete pronaći na meniju ovog restorana, a neka su pripremana samo zbog večerašnjeg događaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.