Izvor: Radio 021, 22.Jul.2020, 07:09

VIDEO Nik Kejv pred onlajn koncert: Svet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu

Iako publika sa nestrpljenjem iščekuje koncert Nika Kejva u beogradskoj Areni 15. maja 2021. godine, ovog leta svi poštovaoci lika i dela ovog muzičara biće u prilici da pogledaju posebni onlajn koncert "Idiot Prayer" u četvrtak, 23. jula u 20 časova.

U susret ovom ovom koncertu, Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.

"'Idiot Prayer' je proistekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama - posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija u nekoj fazi", kaže Kejv.



Podseća da je u tom trenutku svet otišao u izolaciju, a njegova svetska turneja je odložena za 2021.  godinu, studiji su se zatvorili, koncertni prostori takođe.

"Svet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju - i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimimo čim se za to stvore uslovi", istakao je slavni muzičar.

Kejv dodaje da je "Idiot Prayer" finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma "20.000 Days on Earth" and "One More Time with Feeling".





"Idiot Prayer" je, kaže, molitva u praznini, u praznoj Palati Aleksandra, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.

Koncert je snimljen tokom juna u Londonu, a na ovom jedinstvenom nastupu publika širom sveta će imati priliku da gleda i sluša Kejva kako svira pesme iz njegovog bogatog muzičkog opusa, uključujući i neke numere koje će izvesti po prvi put.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.