VELIKE GUŽVE U BEOGRADU ZBOG RADOVA NA GAZELI

Izvor: Kurir, 15.Mar.2011, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKE GUŽVE U BEOGRADU ZBOG RADOVA NA GAZELI

BEOGRAD - Zbog radova na mostu "Gazela” tokom prepodnevnih časova u Beogradu je vladao saobraćajni haos! U jutarnjem "špicu”, na svim važnim raskrsnicama u Beogradu, stvorile su se velike gužve. Najgore je bilo na Autokomandi, kod Beogradske arene, kod isključenja kod Zmaja i na Bežanijskoj kosi.

Nadležni kažu da se popodne ponovo očekuju gužve na pomenutim saobraćajnicama. Vozačima se savetuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da izbegavaju sve saobraćajnice uz autoput.

Kako javlja RTS, Beograđanima se savetuje da koriste Beovoz koji ide na svakih 15 minuta, dok gradski saobraćaj ima posebne saobraćne trake.

Oni koji koriste automobil trebalo bi više da upotrebljavaju Železnički i Brankov most iz pravca Novog Beograda, a na posao bi trebalo poći najmanje sat vremena ranije, rekli su u Sekretarijatu za gradski saobaraćaj.

Vozači koji prolaze kroz Beograd treba da znaju da iz pravca Zagreba i Novog Sada mogu da se isključe ili uključe u saobraćaj na petelji kod Beogradske arene i u dve trake, fizički razdvojene, mogu da pređu most.

Sledeće isključenje je Hitna pomoć ili petlja Autokomanda, što znači da skretanja ka Sajmu i ulici Vojvode Mišića iz tog pravca nema.

Iz pravca Niša vozači će u Ulicu Kneza Miloša mogu da se uključe sa autoputa. Po prelasku mosta može se skrenuti ka Centru "Sava".

Radovi će trajati do oktobra

Danas su počeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije "Gazele”, a prema rečima nadležnih, trajaće do oktobra.

Na mostu će se raditi u dve faze po tri meseca. Biće zaposleno 600 radnika austrijskog "Štrabaga" i "Mostrogradnje".

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da će dve trake od Novog Beograda ka Nišu biti zatvorene od 15. marta do 15. juna.

Drobnjak je objasnio da se skida pešačka staza i da se montira nova, a da su elementi već napravljeni u fabrici. Proces montaže trajaće naredna tri meseca.

Zamena asfalta počinje i na deonici od pumpe "Zmaj" do Bežanijske kose. Za nedelju dana od Bubanj potoka ka Gazeli počinju radovi zbog kojih će se naizmenično zatvarati trake autoputa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.