Tri poraza srpskih rvača prvog dana Evropskog prvenstva

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri poraza srpskih rvača prvog dana Evropskog prvenstva

Troje srpskih rvača koji su izašli na stručnjače u beogradskoj „Areni“ prvog dana šampionata Evrope u slobodnom stilu, doživelo je poraze.

U prvoj borbi muškaraca u kategoriji do 66 kilograma, Marijan Gecin je izgubio od Otara Tušišvilija iz Gruzije u prvom kolu. Marko Jovanović, u kategoriji do 96 kilogramag, bio je slobodan u prvom kolu, a u osmini finala je izgubio tehničkim tušem od Valerija Andriceva iz Ukrajine.

Jedina srpska dama koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojavila na strunjači prvog dana Bojana Joličić (do 48 kg) je u poslednjem trenutku ušla u reprezentaciju pošto je zbog povrede Ljiljana Savanović morala da otkaže učešće. Bojana je rođena 14. decembra 1988. u Beogradu, a ova mlada članica Crvene zvezde rvala je protiv Ukrajine Ljudmile Baluške i izgubila tehničkim tušem.

"Moja protivnica je mnogo iskusnija takmičarka, ali sam ipak očekivala da ću duže pružiti otpor. Meni je ovo prvo veliko takmičenje, stigla me je i trema. Sada ću da navijam za Ukrajinku da pobedi Italijanku Feliče i da me tako, eventualno, „povuče" u repesaž, rekla je naša rvačica (desno na fotografiji).

Koordinator za slobodni stil u u stručnom štabu srpske reprezentacije Vojislav Varagić, zadovoljan je odnosom naših rvača i rvačica prvog dana šampionata Evrope:

"Zadovoljan sam odnosom svih naših takmičara, borili su se svim srcem sa mnogo iskusnijim i tehnički potkovanijim protivnicima. Na primer Valeri Andricev, koji je rvao sa Jovanovićem, ima skoro više godina takmičarskog staža nego što naš rvač ima godina. Nadam se da će narednih dana biti boljih vesti. U sredu 7. marta boriće se Dragan Dešić do 60 kg i Nikola Marković do 55 kg, kao i dame Eva Tuba do 51 kg i Anđela Krčmarević do 59 kg", rekao je on.

Varagić je istakao i da će Rvački savez Srbije izuzetnu pažnju u narednom periodu posvetiti slobodnom stilu.

"U našem stručnom štabu je i jedan trener iz Makedonije, koja ima ogromno iskustvo u slobodnom stilu jer su makedonski rvači za Jugoslaviju osvojili pregršt olimpijskih i svetskih medalja. Takođe, završene su dogovori da za Srbiju počne da rve ruski rvač slobodnim stilom Zaur Efendijev. Dobiće naše državljanstvo i verovatno će postati član beogradskog Radničkog. To je vrhunski takmičar iz Dagestana gde je rvanje nacionalni sport i dobro je što će rvati za nas iz dva razloga: zbog međunarodnih rezultata ali i da „povuče" slobodni stil i u domaćim klubovima", rekao je Varagić.

Povezane vesti: Štefanek i Maksimović aduti Srbije za medalju na EP u rvanju Rvači završili pripreme pred početak EP u Beogradu Srpski rvači krenuli u Baku na EP
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.