Spektakl: Šetnja sa dinosaurusima

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl: Šetnja sa dinosaurusima

Dinosaurusi su vladali planetom zemljom 200 miliona godina. Sada su ponovo tu, i kao glavni akteri izuzetne scenske postavke, tumaraju po arenama širom sveta, a u aprilu stižu u beogradsku arenu.

Spektakl je zasnovan na nagrađivanoj seriji Bi Bi Si-ja, a pred publikom će oživeti dinosauruse u pravoj veličini u, nesumnjivo, jednoj od najuzbudljivijih i najinovativnijih produkcija.

Ovaj šou nastao je u Australiji, gde je, nakon nekoliko godina planiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u januaru 2007. godine prvi put prikazan u „Acer" areni u Sidneju. Pošto je postigao senzacionalan uspeh ubrzo je zakazana turneja po Americi, koja je otpočela samo tri meseca po održavanju rasprodatih termina u Australiji.

Spektakl za arene-sve karte su rasprodate i oboreni svi rekordi sa zaradom od 90 miliona dolara, a videlo ga je oko dva miliona ljudi. Godine 2007. ova produkcija dobila je nagradu za Izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Achievment in Touring Event). Ova nagrada se dodeljuje za visok nivo u stvaralaštvu u obrazovnim, istorijskim i projektima zabave.

U aprilu, u beogradskoj areni, predstaviće se deset vrsta dinosaurusa. Najveći među njima visok je oko 12 metara a dugačak oko 18,5 metara, od nosa do repa. Timu od 50 ljudi među kojima su bili inženjeri, proizvođači raznih materijala, majstori za pravljenje kože, umetnici, slikari, animatori trebalo je godinu dana da naprave originalnu produkciju u radionici „Docklands" u Melburnu, koja je toliko velika da bi se u njoj mogao parkirati avion Boing 747.

U predstavi se prikazuje evolucija dinosaurusa, kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale, i koje su dovodile do istrebljenja mnogih vrsta. Uz gotovo filmski realizam "Šetnja sa dinosaurusima" donosi nam interaktivne scene između dinosaurusa, pa tako publika može da vidi kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge, i kako se biljojedi brane od nasilnijih grabljivaca.

Pred publikom se odigrava istorija sveta: cepaju se kontinenti, suve pustinje nestaju pred bujnim zelenim prerijama, nastaju snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grme a šume gore u požarima, i na kraju ogromna kometa pogađa zemlju i izaziva uništenje dinosaurusa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.