Solistkinja NP na sceni sa Kabalje

Izvor: B92, 12.Okt.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solistkinja NP na sceni sa Kabalje

Sopran Snežana Savičić Sekulić nastupiće zajedno sa slavnom Monserat Kabalje na oproštajnom koncertu velike dive koji će se održati 6. novembra u Beogradskoj areni.

Monserat je ovu posebnu čast ukazala solistkinji našeg Narodnog pozorišta, zbog njenog "anđeoskog” glasa koji pleni i uspesima na domaćoj i međunarodnoj sceni, navodi se u saopštenju Arene. Osim Savičić Sekulić, kao specijalni gost na koncertu pojaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i pevač narodne muzike Haris Džinović.

Snežana Savičić Sekulić završila je osnovne i magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Već kao student, debitovala je na sceni Narodnog pozorišta sa ulogom Gilde (Rigolleto). Ova uloga donela joj je prestižnu nagradu "Asocijacije muzičkih umetnika Srbije”, po prvi put dodeljenu studentu a i prva je umetnica, u istoriji međunarodnog takmičenja "Jeunesses Musicales”, kojoj je dodeljeno pet specijalnih nagrada u Beogradu 2003. godine.

Snežana je bila stipendista kraljevskog fonda "Karađorđević” i stipendije CEE Musiktheatre iz Beča koja joj je pružila veliki broj koncerata i saradnju sa najistaknutijim imenima iz sveta opere.

Nastupala je na evropskim pozornicama kao što su: Salle Gaveau (Paris), Janacek Theatre (Brno), National Theatre of Bucharest, Temišvar, Zagreb, Split, Varaždin, Crna Gora, Skoplje i dr. Sa simfonijskim orkestrom iz Rima izvodila je čuveno delo "Carmina Burana” na festivalu "Concerts at Campidoglio” a prestižna izdavačka kuća "Mandala – Harmonia Mundi” iz Pariza, snimila je i objavila njena izvođenja najpoznatijih arija.

Ovo je poslednja prilika da publika čuje jednu od najvećih diva jer je, na početku godine, Monserat izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini nakon turneje na kojoj će posetiti sva mesta gde je ranije gostovala. Nadimak „La Superba" koji nosi, predstavlja status apsolutne dive.

Na sceni Beogradske arene nastupiće uz pratnju simfonijskog orkestra RTS-a pod dirigentskom palicom čuvenog španskog dirigenta Hozea Kolada. Ulaznice za koncert čuvene operske dive koštaju od 3500 do 5500 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snežana Savičić Sekulić peva na koncertu Monserat Kabalje

Izvor: Story, 12.Okt.2011

Velika diva Monserat Kabalje odlučila je da čast da sa njom nastupi na oproštajnom koncertu u Beogradskoj arena 6. novembra, pored Harisa Džinovića poveri i

Nastavak na Story...

MONSERAT KABALJE ODABRALA GOSTE!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2011, 09:19

Ostali, oprostite! Monserat Kabalje je odlučila! Na oproštajnom koncertu u Beogradskoj areni 6. novembra gosti operske dive biće solistkinja Narodnog pozorišta Snežana Savičić i već najavljeni Haris Džinović...Ostali, oprostite!..Monserat Kabalje je odlučila! Na oproštajnom koncertu u Beogradskoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.