Šešum propušta finale EP

Izvor: B92, 28.Jan.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešum propušta finale EP

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum neće moći da nastupi u finalu Evropskog prvenstva protiv Danske u nedelju u "Beogradskoj areni".

Šešum posle napada na nejga u Mađarskoj 2009

Šešum je u petak veče, na poluvremenu polufinalne utakmice protiv Hrvatske, pogođen u oko, kada je jedan navijač pokušao da pogodi selektora Hrvatske.

Selektor Srbije Veselin Vuković je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdio da je Šešum dobro, da neće biti posledica po njegovo oko, ali da će ostati još dva-tri dana u bolnici.

"Najviše od svega želimo da Šešumu bude dobro. Kako smo saznali, povreda nije tako ozbiljna kako se činilo u prvi mah. Prednja komora oka mu je napunjena krvlju i to je za njega prilično bolno, ali neće imati posledice. On će zbog toga ostati u bolnici još dva-tri dana", rekao je Vuković.

Šešum je pogođen u oko na poluvremenu polufinalne utakmice sa Hrvatskom. Jedan navijač reprezentacije Srbije plastičnom flašom gađao je selektora Hrvatske Slavka Golužu, ali je pogodio našeg igrača.

Rukometni reprezentativci, stručni štab i osoblje reprezentacije Srbije posetili su Šešuma na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Lekar reprezentacije Milan Babić takođe je potvrdio da je Šešum završio učešće na Evropskom prvenstvu, ali se nada da će biti na finalu u "Beogradskoj areni".

"Žarko ima povredu desnog oka izazvanu udarcem metalnim predmetom. Radi se o kontuziji oka i ogrebotini na rožnjači. On će ostati na terapiji, mora da miruje i ne može da igra, ni da bude u hotelu. Nova kontrola je zakazana za nedelju, kada će se znati da li će moći bar da bude na tribinama i podrži saigrače u finalu", rekao je Babić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.