Saša Bošković: Srbija je ponosna na devojke

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Dec.2013, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Bošković: Srbija je ponosna na devojke

Selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je njegova ekipa odigrala bez mrlje protiv Norveške, koju je ocenio kao jedan od najboljih timova ikada.
(FOTO: N. Negovanoić)
Jako sam ponosan na devojke, mislim da je i cela Srbija ponosna. Norveška je odigrala fantastičnu utakmicu, ovo je pobeda bez ijedne mrlje i ovo je pobeda za celu Srbiju protiv jedne od najboljih reprezentacija ikada – rekao je Bošković posle utakmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Srbija je u beogradskoj Areni pobedila Norvešku sa 28:25 i tako se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, čiji je domaćin.
Desiće se da izgubimo utakmicu, ali publika će to znati da ceni. Malo moje zasluge ima, većina zasluga je njihova – istakao je selektor Srbije.
Domaća ekipa je u jednom trenutku utakmice gubila sa pet golova razlike.
Ja sam najavio medalju kada sam postao selektor, neke igračice sam vratio, neke prvi put igraju. Ovo je bio prvi put u istoriji da su Dragana Cvijić i Sanja Damnjanović odigrale celu utakmicu zajedno. Zamislite šta će biti za šest-sedam godina – kazao je Bošković.
Srbija će u petak igrati u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Poljske, takođe u Beogradu.
Reprezentativka Srbije Dragana Cvijić rekla je da će njena država dugo pamtiti večerašnju pobedu nad Norveškom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
Osećam se fenomenalno, uspele smo da u četvrtfinalu izbacimo svetskog i olimpijskog šampiona. Šta god da bude dalje ja sam ponosna na svoju ekipu. Presrećna sam, ovu pobedu će Srbija dugo pamtiti – rekla je Cvijić novinarima posle utakmice.
Srbija je u beogradskoj Areni pobedila Norvešku sa 28:25 i tako se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, čiji je domaćin.
Kapiten srpskih rukometašica Andrea Lekić istakla je da je ponosna na svoju ekipu što je eliminisala olimpijskog i svetskog šampiona.
Čuda su moguća, san traje… Imamo samopouzdanje od samog početka takmičenja, a danas smo još i rasporedili moć na svakoj poziciji i delu terena. Ne mogu da opišem kako se osećam – istakla je Andrea Lekić.
Katarina Krpež je istakla da je srpska selekcija pokazala da vredi.
Utakmica je bila fantastična. Pokazale smo da stvarno vredimo, da smo tim. Dale smo maksimum i sada idemo dalje – kazala je Krpež.
Levi bek Sanja Damnjanović rekla je da reprezentacija Srbije ne sme da bude euforična pred polufinalnu utakmicu.
Znale smo da možemo da ih dobijemo i dobro je što smo gubile pa se vratile, jer su Norvežanke mnogo opasne. U nastavku takmičenja moramo da budemo što manje euforične, nema stajanja, igraćemo srcem kao i do sad – rekla je Damnjanovićeva.
Norveška rukometašica Karolin Brejvang rekla je da je reprezentacija Srbije bila bolja od njene ekipe u večerašnjem duelu i zasluženo prošla u polufinale Svetskog prvenstva.
Bilo je uživanje igrati ovakvu utakmicu. Publika im je dala krila, sve je bilo fer. Nažalost, nismo pobedili, iako smo počeli dobro. Protivnice su se vratile i večeras bile bolje od nas – rekla je Brejvang novinarima posle utakmice u Beogradu.
Srbija je u Areni pobedila Norvešku sa 28:25, u utakmici u kojoj je oboren rekord svetskih prvenstava po broju navijača u hali.
Ne igramo često pred ovoliko ljudi. Publika je bila baš bučna, dala je ekipi krila. Igrala sam u sličnoj atmosferi u svom klubu, ali tu nema ovoliko navijača – kazala je reprezentativka Norveške.
Selektor Norveške Torir Hergejrson rekao je da želi sve najbolje Srbiji u polufinalu protiv Poljske.
Srbija je igrala dobro 60 minuta, a poslednjih 15 posebno. Bili su jači od nas kao tim. Dali smo sve od sebe, ali ovog puta nismo uspeli. Želim im sve najbolje u polufinalu. To je jedan interesantan tim – rekao je Hergejrson.
Ženska reprezentacija Norveške propustiće polufinale nekog velikog takmičenja prvi put od 2005. godine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Bošković: Cela Srbija je ponosna na rukometašice

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2013

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković je rekao da je njegova ekipa večeras odigrala bez mrlje protiv Norveške, koju je ocenio kao jedan od najboljih timova ikada. .. Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković  .."Jako sam ponosan na devojke, mislim da je i cela Srbija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.