STING: NE ZNAM ŠTA ĆU OPET DA PRIREDIM BEOGRAĐANIMA

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 02:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STING: NE ZNAM ŠTA ĆU OPET DA PRIREDIM BEOGRAĐANIMA

BEOGRAD - Slavni engleski muzičar Sting, koji je 8. juna održao koncert u "Beogradskoj areni" u pratnji srpskog orkestra "Kamerata Serbika", izjavio je u petak veče da svaki put kada dođe u Srbiju želi nešto drugačije da predstavi publici i da ne zna šta će biti sledeće.

Gostujući u emisiji Ivana Ivanovića na na Televiziji Prva, Sting je obećao da će ponovo doći u Beograd i ponuditi publici nešto potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novo, jer voli da eksperimentiše u muzici.

Sting je ocenio da da niko ne zna kakva je budućnost muzike, ali za njega muzika predstavlja stalno eksperimentisanje i voli da sarađuje sa različitim orkestrima koji imaju drugačije pristupe.

"Ranije niste mogli da očekujete od simfonijskog orkestra da svira pop. Sada su orkestri mladi, muzičari odrastaju uz pop muziku i razumeju je", kazao je Sting, priznavši da ne voli da čuje svoju muziku, jer počne da pokreće usta i to smešto izgleda.

Voli da iznenađuje ljude i smatra da je tajna muzike upravo u iznenađenju.

"Kada čuju nove aranžmane (fanovi) prvo se iznenade, a onda se naviknu i mislim da uživaju. Ja svakako uživam, kazao je Sting i dodao da mu se najviše sviđa kako u aranžmanu za simfonijski orekstar zvuči kompozicija "The End Of The Game".

Sting je pohvalio Edina Karamazova, koga odavno poznaje i smatra odličnim muzičarem, a pre dve godine su zajedno nastupili u Centru "Sava" svirajući laute.

"Uvek sarađujem sa muzičarima koji su bolji od mene, jer tako napredujem. Kao muzičar ovde sam da učim. Nikad ne znaš sve. Učenje novog instrumenta je dobro za mozak i inspiriše me", istakao je Sting.

Od Ivanovića je dobio "E-basprim", instrument poreklom iz Vojvodine, star 50 godina, i obećao da će do sledećeg dolaska u Srbiju naučiti da svira na njemu.

Nekadašnji frontmen grupe "Polis" ove godine slavi 25 godina od napuštanja benda i 60. rođendan, na šta je, kako je rekao, ponosan. Sting nije želeo da priča o privatnom životu, samo je kazao da su se sva njegova deca okrenula industriji zabave, osim najmlađeg sina koji želi da bude policajac.

"Ja im kažem ako žele da se bave zabavom, neka to rade zbog sebe i svoje duše, a ne zbog slave ili novca. A oni mi onda kažu: Lako je tebi kada si i bogat i slavan", ispričao je kroz smeh Sting.

Priznao je da je nekada radio kao nastavnik, ali je napusto taj posao zbog male plate.

"To je važan posao, treba da bude dobro plaćen. Kada plate skoče, vratiću se", rekao je Sting i kroz šalu dodao da ga supruga, koja je producent, ponekad angažuje kada joj zatreba "jeftin glumac".
Pogledaj vesti o: Sting u Beogradu

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sting Beograđanima sprema novo iznenađenje

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2011

Slavni engleski muzičar Sting, koji je 8. juna održao koncert u "Beogradskoj areni" u pratnji srpskog orkestra "Kamerata Serbika", izjavio je da svaki put kada dođe u Srbiju želi nešto drugačije da predstavi publici i da ne zna šta će biti sledeće...Gostujući u emisiji Ivana Ivanovića na na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.