Počinje borba za Rio: Srbija  Portoriko (21h)

Izvor: B92, 04.Jul.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje borba za Rio: Srbija " Portoriko (21h)

Košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak uveče u Beogradskoj areni protiv Portorika (21h) počinje borbu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija, odnosno Beograd, domaćini su jednog od tri kvalifikaciona turnira, preostala dva su u Torinu i Manili, a samo pobednici izboriće mesto među 12 selekcija na olimpijskom turniru.

"Željni i spremni ulazimo u kvalifikacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnir, svesni da neće biti nimalo lako. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom, izuzetna su ekipa, pogotovo na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu, jer momcima mnogo znači podrška sa tribina i svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir”", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Srbija će u Beogradu u grupi A sem protiv Portorika igrati i sa Angolom (sreda u 18 sati), dok su u B grupi Letonija, Češka i Japan.

U Torinu će igrati – Grupa A : Grčka, Meksiko, Iran; Grupa B: Hrvatska, Italija, Tunis, a u Manili – Grupa A: Turska, Senegal, Kanada; Grupa B: Francuska, Novi Zeland, Filipini.

Mesto na olimpijskom turniru već su obezbedili domaćin Brazil, prvaci sveta Amerikanci, šampion Afrike Nigerija, šampion i vicešampion Južne Amerike Venecuela i Argentina, Kina kao prvak Azije, Australija kao šampion Okeanije i Španija i LItvanije kao prvak i vicepvrak Evrope.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.