Počinje Svetsko karate prvenstvo

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Svetsko karate prvenstvo

Više od 1.000 takmičara iz skoro 100 država danas pa sve do nedelje nadmetaće se u „Beogradskoj areni“ na 20. svetskom prvenstvu u karateu za seniore. Srbija će tako po prvi put biti domaćin najvećeg planetarnog događaja u ovoj sportskoj disciplini, a najviše šansi za uspeh srpski reprezentativci imaju u ekipnoj konkurenciji.

Posle prošlogodišnje Univerzijade, Svetsko prvenstvo u karateu biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najveći sportski događaj u Beogradu.

- Očekuje se dolazak skoro 2.000 gostiju iz inostranstva. Osim takmičara ugostićemo predstavnike brojnih delegacija, a prvi gosti polako su pristigli u hotel „Interkontinental" – priča Dragoslav Stojković, direktor Svetskog prvenstva.

Reprezentativci Srbije pripreme za najznačajnije planetarni takmičenje obavili su na Tari i u Kragujevcu, a poslednji rezultati pokazuju da svi maksimalno spremni očekuju nadmetanje.

- Posle visinskih priprema i žestokih treninga imali smo „Zlatnu ligu" u Salcburgu na kojoj smo osvojili pregršt medalja i dokazali da smo potpuno spremni za Svetsko prvenstvo. Najbitnije je da nemamo povređenih takmičara – objašnjava Goran Šćepanović, trener u seniorskoj karate reprezentaciji Srbije.U Srbiji trenutno postoji više od 500 registrovanih karate klubova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska karate elita u Beogradu

Izvor: B92, 27.Okt.2010

U Beogradskoj Areni počelo je seniorsko Svetsko prvenstvo u karateu...Preko 1.000 takmičara iz 85 država boriće se za titule najboljeg na svetu u borbama i katama...Selekcija Srbije spremno dočekuje start takmičenja, što potvrđuje i optimizam koji vlada u nacionalnom timu...Dragoslav Stojković,...

Nastavak na B92...

Dve medalja za Srbiju

Izvor: RTS, 27.Okt.2010

Dejan i Slobodan obezbedili medalje. Prvog dana na 20. Svetskom prvenstvu za seniore u karateu, koje se održava u Beogradskoj Areni, naši reprezentativci su osigurali dve medalje. U finale u svojim kategorijama plasirali su se Dejan Umičević i Slobodan Bitević. Ivana i Tamara na korak od bronze...Eliminacionim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.