Počela 25. Univerzijada

Izvor: S media, 01.Jul.2009, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela 25. Univerzijada

Univerzitetska baklja, simbol ovog takmičenja upaljena na Prirodno matematičkom fakultetu odakle će je 15 takmičara Univerzijade odneti u beogradsku Arenu.

Baklju je, uz pomoć lasera upalila student prorektor Sonja Nektarijević uputivši prethodno pozdravni govor učesnicima Univerzijade, a zatim je simbol ovog takmičenja predala vaterpolisti Srbije Petru Filipoviću.

Filipović je baklju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odneo do zgrade Srpske akademije nauka i umetnosti gde ju je predao drugom takmičaru Univerzijade.

Do beogradske Arene, u koju treba da stigne u 21 sat, baklju će nositi 15 takmičara.

Mnogobrojni Beogradjani u veseloj atmosferi pozdravili svečani defile učesnika 25. letnje Univerzijade koja će večeras biti otvorena. Univerzijada će trajati narednih 12. dana u glavnom i okolnim gradovima Srbije.

Aplauzima i uzvicima "Srbija, Srbija" posmatrači su pozdravili domaće reprezentativce koji su krenuli na kraju defilea koji učesnike vodi od hotela "Holidej In" do "Arene" na Novom Beogradu.

Takmičare iz Srbije, koji u publiku bacaju crvene kapice, predvodi kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Jelena Nikolić koja nosi zastavu države domaćina.

Defile je počeo u 17. časova, a u njemu je oko 7.000 učesnika, koji reprezentuju 144 države sa pet kontinenata na najvećem sportskom takmičenju posle letnje Olimpijade.

Tokom defilea predstavnici Madjarske su nekoliko puta uzviknuli "Živela Srbija", sportisti iz Portugala nosili su transparent sa natpisom "Hvala Beograde", jedan takmicar sa Tajlanda nosio je natpis "Samo sloga Srbina spasava", dok su predstavnici Urugvaja nosili transparent sa natpisom "Hvala Srbijo, Urugvaj te voli".

Gradjani burnim aplauzima pozdravili su reprezenatitivce iz Rusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Narodne Republike Kine.

Polazak takmičara ispred "Holidej Ina" ispraćen je bacanjem konfeta, a ka "Areni" prva se uputila ekipa Avganistana, zatim Azerbejdžana, Albanije, Angole, jer je predstavljanje timova organizovano po azbučnom redu.

Od 16 časova volonteri Univerzijade 2009. i učenici iz oko 40 beogradskih škola kojima su ambasade zemalja učesnica Univerzijade obezbedile navijačke simbole pozivale su gradjane da se oprobaju u nekom od sportova duž Ulice Španskih boraca.

Na potezu od "Holidej Ina" do saobraćajne petlje kod "Arene" postavljena je oprema za stoni tenis, džudo, mačevanje, vaterpolo, fudbal i druge sportove.

Posetiocima, koji su u velikom broju došli da posmatraju otvaranje velike sportske manifestacije, obezbedjena je i muzika koja se pušta sa bine postavljene na petlji.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UB09: U sredu svečano otvaranje

Izvor: B92, 30.Jun.2009, 19:55

Defileom sportista i volontera od Univerzitetskog sela do Beogradske arene, u sredu će u 18 časova početi ceromonija svečanog otvaranja 25. letnje Univerzijade...Oko 9.000 učesnika najveće studentske sportske manifestacije iz 143 zemlje ići će pored holeta "Holidej in", a zatim će ulicom Španskih...

Nastavak na B92...

Počinje Univerzijada, 7.000 sportista u defileu

Izvor: Poslovna žena, 01.Jul.2009

Svečano otvaranje 25. letnje Univerzijade, koja će u Beogradu od 1. do 12. jula okupiti 8.500 sportista iz 144 zemlje, počeće večeras u Beogradskoj "Areni", a tom spektaklu prethodiće defile učesnika i paljenje univerzitetske baklje.       Defile, u kome ..

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.