Pink Martini sutra u Beogradskoj areni

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2012, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pink Martini sutra u Beogradskoj areni

BEOGRAD - Američki sastav "Pink Martini", koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskim mjuziklima, nastupiće sutra u Beogradskoj areni, najavili su organizatori.

Specifičan dvanaestočlani orkestar kombinuje muziku iz različitih delova sveta i različitih žanrova, a ovo će biti njihov drugi nastup u Beogradu nakon pet godina.

Listom zahteva sastava "Pink Martini" dominira dug spisak instrumenata i tehničkih uslova vezanih za kvalitet zvuka koje organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << treba da ispune.

Među nešto više od 30 instrumenata, pored neizbežnog klavira, nalaze se latino udaraljke, profesionalne kastenjete, kubanski i brazilski instrumenti.

Članovi grupe pre nastupa uživaće uz kafu, zeleni i čaj od nane. Na njihovom stolu naći će se kvalitetni sendviči sa salatom od tune ili piletine, vegetarijanski sendviči za dva člana grupe, supa, mleko i jogurt, a za pred nastup zamolili su za jela od ribe, piletine, govedine i svinjetine, povrće, razne vrste sira, salata i integralnog pirinča.

Grupa postoji od 1994. godine, kada je pijanista i diplomac Hardvarda Tomas Lauderdejl okupio muzičare kako bi izvodili muziku u okviru političkih, humanitarnih i drugih kampanja. Sa njima je izveo svoju verziju popularnih pesama, što se publici dopalo, te su nastavili po istom receptu.

Sarađivali su sa tridesetak orkestara, uključujući i više nastupa sa Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i Bi-Bi-Si-jevim koncertnim orkestrom.

Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa, a održali su koncerte i u Karnegi holu i Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku.

Sa prvim albumom "Simpatik" (Sympathique) iz 1997. privukli su pažnju svetske javnosti, a sa drugim "Hang on Little Tomato" (2004) dospeli su na prvo mesto internet liste najprodavanijih albuma.

Ovaj bend izvodi pre svega obrade pesama drugih autora, takozvane "cover" obrade, uz dodavanje citata i referenci iz drugih muzičkih žanrova kao što je klasična kamerna, kubanska i brazilska muzika.

Njihova originalna numera "Simpatik" koju su otpevali na francuskom jeziku nominovana je u Francuskoj za pesmu godine.

Koncert organizuju Arena Beograd i "Jugokoncert", a ulaznice se prodaju po ceni od 1.600, 1.900, 2.200, 2.500 i 2.900 dinara.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pink Martini u Beogradskoj areni

Izvor: Akter, 31.Maj.2012, 10:26

Američki sastav "Pink Martini", koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskim mjuziklima, nastupiće večeras u Beogradskoj areni, najavili su organizatori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.