Najpoznatija žurka u belom ponovo u Beogradu

Izvor: Politika, 05.Maj.2012, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatija žurka u belom ponovo u Beogradu

„Sensejšen inerspejs” ugostiće posetioce iz 38 zemalja sveta, a muzičko-scenski program trajaće osam sati

Najveća svetska žurka u belom „Sensejšen” (Sensation) vraća se u Beograd 12. maja, ali sada sa novim konceptom „Inerspejs” (Innerspace). Ovo je drugi put da je Srbija domaćin ovog planetarnog muzičko-scenskog spektakla: prvi „Sensejšen” u Beogradskoj areni, maja prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bio je jedinstveno iskustvo sa gostima iz 42 zemlje i 20.000 posetilaca. Za razliku od te žurke, tematski nazvane „Okean belog”, ovogodišnja će posetioce i ljubitelje haus elektrozvuka odvesti u „međuprostor”, u još jednoj fascinantnoj scenografiji, a prema zamisli organizatora, „Sensejšen inerspejs” žurka je bazirana na konceptu duhovnosti.

Muziku na ovoj osmočasovnoj žurci u belom, puštaće popularni di-džejevi Fed le Grand i Hardvel. Pored ove dvojice majstora klupskog zvuka, nastupiće i Mister Vajt, Denis Ferer, Danijel i Huan Sančez, i Saneri Džejms i Rajan Marčano.

Predstavljajući spektakl Martin van der Ven, direktor kompanije „Insomnija global”, koja organizuje ove popularne žurke, rekao je juče u Beogradskoj areni da je odeljak „Skaj deluks” (lože) skoro rasprodat, ali da još uvek ima karata za ostale zone. On je dodao da je do sada prodato 5.600 ulaznica i da je zbog idejnog koncepta žurke kapacitet smanjen na 12.000 posetilaca.

Van der Ven je najavio da će beogradski „Sensejšen” ugostiti posetioce iz 38 zemalja sveta, i dodao da pored Srbije, najveće interesovanje za predstojeću žurku u Beogradu vlada u Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, ali i Holandiji i Danskoj, kao i da je u SAD prodato 1.000 karata.

Cena regularne ulaznice iznosi 7.000 dinara, a „VIP deluks” i „Skaj deluks” ulaznice koštaju 14.000 dinara odnosno 21.000 dinara

I. A.

-----------------------------------------------------------

ŽURKA U BROJKAMA

3 unikatne bine u obliku lotosovog cveta, napravljene samo za ovu žurku

45 tona opreme se kači za plafon

60 profesionalaca iz inostranstva priprema žurku, uključujući ceo produkcijski tim iz Holandije.

92 kulge će visiti sa plafona i spuštati se do partera, iznad publike

115 varijabilnih motora, brzine dva metra po sekundi, na kojima vise kugle, kompletno na daljinsku kontrolu, što će biti prvi put korišćeno u Srbiji

2.000 ljudi će raditi na spektaklu na dan žurke

22.000 litara vode će biti potrošeno za šou

objavljeno: 05.05.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.