Lice i naličje uspeha na OI (5): Dati olakšice za sponzore

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lice i naličje uspeha na OI (5): Dati olakšice za sponzore

Nisu se srpski vaterpolisti mnogo žalili zbog neudobnog puta dugog 33 sata do Rija de Žaneira, a znali su i da iskažu zahvalnost za pomoć u organizacije EP početkom godine i bazen vredan 1,5 miliona evra koji je iz Beogradske arene preseljen u Vrnjačku Banju, gde se priprema nacionalni centar.

Ali, brine ih mogućnost da izgubimo mnoge talentovane igrače za budućnost. Ugašen je Radnički iz Kragujevca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je formiran pre pet godina i u tom periodu je bio vicešampion Evrope i pobednik Kupa LEN. Crvena zvezda je nakratko zablistala pre nekoliko godina, kada je postala prvak Evrope, ali je to ulaganje bilo kratkog daha pošto je već prošlu sezonu počela tako što je Partizan priskočio u pomoć i pozajmio šestoricu igrača kako bi se takmičila. Nisu bez problema ni crno-beli, jedan od najvećih vaterpolo klubova na svetu svih vremena, kao ni Vojvodina, još jedan rasadnik asova.

Na alarmantno stanje u vaterpolu više puta je upozoravao i Jugoslav Vasović, bronzani iz Sidneja 2000, koji je bio na čelu nedavno ugašenog Radničkog.

- Ključna stvar je u sistemu, a osnova toga je da se deci obezbede stipendije za fakultete, kako bi imali interes da se bave sportom jer je više veoma talentovanih igrača već otišlo na školovanje u druge zemlje. Takođe, potrebno je ulagati u regione, a finansiranje klubova mora da bude nevezano za politički status kluba ili politički trenutak u državi. Ovde je problem to što je gubitnik svako ko uloži u sport. Sistem je napravljen da porez plaćaju i onaj koji ulaže i klub koji dobija novac. Ko god da uloži 100.000 dolara u klub oseća se kao da je nekom poklonio automobil. Nema nikakav interes za tako nešto, nije omogućena nikakva olakšica - rekao je Vasović.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.