Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov Band kao predgupe Chris Botti-u

Izvor: NC magazin, 17.Maj.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov Band kao predgupe Chris Botti-u

Za intimnu i pravu „jazzy” atmosferu pre nastupa Chris Botti-a, pobrinuće se domaće muzičke zvezde, Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov, 28. juna u Beogradskoj areni.

Lena Kovačevič rođena je u Beogradu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu, obrazujući se u domenu klasične muzike (klavirski odsek), nakon čega odlazi na studije muzike u Amsterdam . Vođena ljubavlju prema pevanju, jazz muzici i kompoziciji, upisuje Muzički Konzervatorijum, gde diplomira 2006. godine. Bila je u klasi eminentnih evropskih profesora, i učestvovala u seminarima Bobi Mek Ferina, Ričarda Bone, Mark Marfije, Shile Jordan i mnogih drugih. Sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, The Royal Dutch Orchestra, nastupala je tokom više mesečnih turneja širom Holandije i Belgije, a izdvaja se nastup pred holandskom kraljicom Beatrix. Bila je izabrana kao solista u projektu Džona Klejtona, poznatog američkog kontrabasiste, (Dianna Krall, Nina Simone), i nastupala na otvaranju The Hague Jazz Festivala, pored Nigel Kenedy Quintet- a, Kendi Dalfer i Al Di Meole. Nastupala je uz Hans Dulfera kao i brojne poznate holandske umetnike.

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.