Krivična prijava Poverenika zbog fotografije pacijentkinje iz bolnice u Areni

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2020, 18:52

Krivična prijava Poverenika zbog fotografije pacijentkinje iz bolnice u Areni

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal protiv nepoznate osobe koja je na društvenim mrežama objavila fotografije obnažene pacijentkinje iz privremene KOVID-bolnice u beogradskoj Areni, saopšteno je danas.

Poverenik je na osnovu informacija prikupljenih od privrednog društva "Arena Beograd d.o.o." utvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da fotografije ne potiču sa sistema video-nadzora u tom objektu, već da ih je napravila nepoznata osoba drugim uređajem, verovatno mobilnim telefonom, a zatim ih objavila na društvenoj mreži.

"Na ovakav način izvršena su krivična dela neovlašćeno fotografisanje iz čl. 144. KZ i neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz čl. 145. KZ", stoji u saopštenju kancelarije poverenika.

Kancelarija Poverenika je navela da se "gonjenje za ta krivična dela preduzima po službenoj dužnosti, ukoliko je dela učinilo službeno lice u vršenju službe, a u drugim slučajevima po privatnoj tužbi".
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Krivična prijava Poverenika zbog fotografije obnažene pacijentkinje

Izvor: B92, 17.Nov.2020

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu...Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal protiv nepoznate osobe koja je na društvenim mrežama objavila fotografije obnažene pacijentkinje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.