Krenberiz u Areni 4. decembra

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krenberiz" u "Areni" 4. decembra

Irski pop-rok bend "Krenberiz" vratio se na muzičku scenu, a u okviru povratničke turneje prvi put će nastupiti pred domaćom publikom 4. decembra u "Beogradskoj areni"..

Posle šestogodišnje pauze, bend se vraća na muzičku scenu objavljivanjem šestog albuma "Roses” u februaru ove godine i polaskom na svetsku turneju u okviru koje će nastupiti i u našoj zemlji.

Kombinujući melodije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gitarskog indi popa sa zvučnom teksturom kasnih 80.-tih uz dodavanje keltskog preliva, "Krenberiz" je postala jedna od najuspešnijih grupa ranih 90.-tih. Predvođena pevačicom Dolores O’Rirdan čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, izbili su na vrh muzičke scene baladom "Linger” 1993. godine. Debi album "Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?” nastavlja međunarodni uspeh pesme "Linger” a i naredni, "No need to Argue” iz 1994. godine razbija rekorde prodaje u više miliona kopija i izbacuje više hitova.

Bend je do sada prodao preko 15 miliona primeraka samo u Americi. Četiri albuma našli su se među top 20 na Billbordovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?; No Need to Argue; To the Faithful Departed i Bury the Hatchet) kao i osam pesama među top 20 ("Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" I "Promises").

Povezane vesti: Leni Krevic stiže u "Arenu" 26. septembra Za ovo sam se spremala pola veka!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.