Košmar za vozače

Izvor: Press, 23.Jul.2010, 04:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košmar za vozače

Od nedelje se zbog radova zatvara deo autoputa na Gazeli, kao i raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove
Vozačima u Beogradu će od nedelje biti potrebno mnogo više živaca i vremena! Za dva dana počinju radovi na mostu Gazela zatvaranjem brzih traka u oba smera, a u ponedeljak i rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra kod Ruzveltove ulice, zbog čega će ova već opterećena raskrsnica biti zatvorena najmanje 20 dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Osim toga, za saobraćaj je već zatvoren i deo autoputa na Novom Beogradu, između kružnih petlji kod „Beogradske arene" i Španskih boraca, a u JP „Putevi Srbije" najavljuju i nastavak radova na Mostarskoj petlji, gde su zbog obnove asfalta pristupnih prilaza mostu od 1. jula već zatvorene dve izlazne i dve ulazne rampe na Gazelu.
- U nedelju počinju radovi u razdelnim trakama na mostu Gazela u oba smera autoputa. Radiće se skidanje i zamena starih i oštećenih betonskih i čeličnih delova konstrukcije celom dužinom mosta, što je oko 1.700 metara - najavljuju za Press u JP „Putevi Srbije".
Zamena šina
Prilaz centru grada dodatno će biti otežan kada u ponedeljak bude zatvorena raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove .
- Radiće se zamena tramvajskih šina, a izvođač će biti GSP „Beograd". Vozači će kao alternativu zatvorenoj raskrsnici moći da koriste ulicu Kraljice Marije - tvrde u gradskom Sekretarijatu za saobraćaj.

To znači da će vozači koji žele da iz Bulevara kralja Aleksandra skrenu u Ruzveltovu morati da idu pored studentskog doma „Lola" u ulicu Kraljice Marije, pa odatle da se uključe u Ruzveltovu. Do tada će biti otvorena raskrsnica Bulevara i Kraljice Marije, koja je zatvorena od 15. jula.
U Upravi saobraćajne policije za grad Beograd kažu da ne očekuju velike gužve, ali će biti spremni i reagovati ukoliko do njih dođe.
Ne očekuju gužve
- Najnoviji radovi na autoputu na Novom Beogradu nisu doneli smetnje i zastoj, jer se sada saobraćaj odvija u dve trake autoputa paralelnim saobraćajnicama koje povezuju petlje u oba smera - kaže za Press Dragan Bogosavac, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograda.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.