Izložba o Merilinu Mensonu u Domu omladine

Izvor: Studio B, 29.Maj.2012, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o Merilinu Mensonu u Domu omladine

Izložba "Astonishing" (Začuđujuće) na kojoj će svoje radove, inspirisane umetnošću američkog umetnika Merilina Mensona, predstaviti David Vartabedijan, otvara se danas u holu Doma omladine Beograda.

Izložba će biti priređena povodom Mensonovog nastupa 9. juna u Beogradskoj areni na festivalu "IQ Music", koji pokreću Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža, uz podršku "Jelen Live".

Postavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << čini više od 20 grafika, crteža i skica posvećenih Merilinu Mansonu, koji je, prema rečima Vartabedijana, sasvim sigurno poslednja pojava u svetu muzike koja je atraktivno, pametno i provokativno spojila vizuelni identitet sa muzikom.

- S obzirom na to da je likovna umetnost vizuelna stvar, a da se Menson konstantno transformiše, mislim da je on idealan subjekat za praćenje. Inspiracije u njegovim tekstovima ima na pretek, pod uslovom da pravilno mislite svojom glavom - dodao je Vartabedijan.

"IQ Music" festival okupiće umetnike koji su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze i privuku pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike.

Pored ekscentričnog Mensona, koji prvi put dolazi u Beogradu, na sceni Beogradske arene, 9. juna nastupiće i slovenački bend "Lajbah", britanski haus trio "Drti Vegas", pioniri darkvejva u regionu, makedonski "Mizar", kao i srpski bend upečatljivog stila "Blok aut".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.