Izvor: BalkanRock.com, 26.Mar.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmsko veče sa 2Cellos u Beogradu

2Cellos / foto: Branislav Milošević

Poznati virtuozi na violončelima sinoć su održali koncert pred punom beogradskom Arenom. Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, prethodno su punili arene širom sveta, od Japana do Italije, pa je bilo samo prirodno da takav doček dobiju i u svom komšiluku, gde i sami kažu da se „osećaju kao kod kuće“.

Lon Loman

Već se ispred Arene, gde se tražila karta viška, moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << videti koliko su Beograđani uzbuđeni zbog onoga što sledi. Sedišta su počela da se pune od pola 8, a u 8 je publiku tiho i nepretenciozno, Lon Loman, mladi kantautor u koga Luka i Stjepan polažu mnoge nade, uveo u ovu magičnu noć.

Pola sata kasnije, u Areni su se pogasila svetla, a upalili mobilni telefoni. Duo je poželeo Beogradu dobro veče i zahvalio publici na ogromnoj posećenosti. Stjepan Hauser je napomenuo da je ovo posebno veče jer će svirati kompozicije sa novog albuma, „najlepše melodije iz najlepših filmova“. Zajedno sa njima, na binu su se popeli i članovi Zagrebačke filharmonije.

Nastup su započeli naslovnom numerom iz filma „Chariots of  Fire“. Uz ovu pesmu ih je pratio i bubnjar Dušan Kranjić koji se savršeno uklopio u čitavu atmosferu, a i kasnije je bio prava zvezda večeri kada je odsvirao svoj solo. Usledila je „Love Theme“ iz kultnog ostvarenja „The Godfather“. Nastavilo se podjednako romantično sa „For the Love of a Princess“ iz „Braveheart“, za koju je duo, kako se Stjepan našalio „planirao da obuče škotske suknje, ali to nije baš bilo moguće zbog violončela“. „Još nekoliko romantičnih pesama pre nego što skroz podivljamo“, poručili su momci sa bine. I tako je i bilo. Posle „Moon River“ i „Love Story“ stvari su krenule polako da se ubrzavaju, kada im se na bini ponovo pridružio bubnjar. Ipak, ostali su u filmskom svetu sa „Rain Man Theme“, „My Heart Will Go On“, „Now We Are Free“, „Mombasa“, i ono što je publiku u Areni najviše oduševilo, tema iz serije „Game of Thrones“.

Nakon što su se momci presvukli, došlo je vreme da ispune svoje obećanje i „podivljaju“. „Smooth Criminal“, „Thunderstruck“ i „Smells Like Teen Spirit“ su malo razmrdali publiku, ali bilo je potrebno još malo dobrog starog rokenrola da ih napokon digne na noge. Uz „You Shook Me All Night Long“ veliki broj ljudi je ustao sa svojih sedišta i prišao do bine, a uz „High Way to Hell“ duo je dokazao da i čelisti mogu biti rok zvezde. Stjepana Hausera je bilo svuda, na bini, kod publike, na leđima, a kada je usledila „(I Can’t Get No) Satisfaction“ pokazao je i da ima „moves like Jagger“ (a možda i bolje). „Back in Black“ je bila poslednja pesma pre prvog bisa.

Prvi bis počinje u sličnom maniru pesmom „Trooper“, a onda se pravac prebacio sa rokenrola na malo moderniji zvuk, pa smo čuli i reinterpretaciju Rihanne i Aviciija. U tom trenutku je publika i dalje bila na nogama, i niko nije bio spreman da sedne. Energija sa bine se prelivala kroz celu Arenu, a uz pesmu „Mesečina“ došlo je do usijanja.

Nakon toga Arena je utonula u romantičnu emociju kakva je pratila prvu polovinu večeri, a hrvatski duo poželeo je svima laku noć i zahvalio publici što su ostali do kraja, jer, kako su se šalili, „Nikad im se to još nije desilo“.

Uz „With or Without You“, Stjepan Hauser poželeo je damama da lepo spavaju i sanjaju njega, a sudeći po vrisku iz publike verovatno su sinoć mnoge od njih imale lepe snove. Veče završavaju sa Bachom i Stingom i svi odlaze zadovoljni.

Nastup Luke Šulića i Stjepana Hausera u rasprodatoj beogradskoj Areni bio je pravi svetski događaj. Energija, znoj, vrisci i plamenovi na bini podsećali su na neki veliki rok koncert, a pristup dvojice velikih profesionalaca svima će ostati zauvek u pamćenju. Jeste da momci sviraju violončelo, ali da se ne lažemo, sve je to rokenrol.

GALERIJA FOTOGRAFIJA
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.