„Faithless“ stižu  u Beograd

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Faithless“ stižu u Beograd

BEOGRAD - Kada je grupa “Faithless” u aprilu nastupala u “Ekspo centru", tražila se karta više. Sada, Maksi Džez i Sister Blis dolaze u znatno veću Beogradsku arenu, gde će održati veliki koncert 22. marta.

"Faithless” u Beogradsku arenu dolaze sa punom koncertnom opremom. Pored brojnih muzičara i vokala koji prate Sister Blis i Maksi Džeza, živi doživljaj pojačava vanserijska produkcija po kojoj su "Faithless” i zaslužili status globalnog dens >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fenomena.

Ulaznice po cenama od 1.990 dinara, kolko košta mesto na parteru, i 2.500 dinara za fan pit i tribine biće puštene u prodaju već od 16. decembra na blagajnama „Beogradske arene", „Bilet servisa", Doma omladine i Šoping centra „Ušće". Zanimljivo je da su ovo najpovoljnije cene ulaznica za celu predstojeću turneju „Faithlessa".

- Obožavamo nastupe u Srbiji, publika je čudesna! Prvi put kada smo dolazili 2004. bili smo impresionirani neverovatnom energijom srpske publike. Za razliku od većine drugih bendova koji, ne znam zašto, retko sviraju u istočnoj Evropi, mi volimo koncerte u ovom delu Evrope jer publika je fantastična - rekao je Maksi Džez za "Blic”.

Odličan povod da u Beogradu ponovo vidimo jedan od najpopularnijih svetskih dens sastava jeste njihov novi, dupli album. "The Dance Never Ends” objavljen je 1. novembra i pored poslednjeg studijskog albuma "The Dance”, sadrži disk sa remiksima koje za "Faithless” radili Erik Prajz, Tiesto, Mark Night, ATFC i drugi.

Dok spremaju punu koncertnu turneju, autorski tandem Maksi Džez i Sister Blis uradiće i promotivnu seriju od deset nastupa u klupskom formatu pod imenom "Faithless Sound System”. Ta klupska turneja trajaće od 10. februara do 27. marta, kada će nastupati na festivalu "Ultra Music” u okviru prestižne "Winter Music” konferencije u Majamiju.

Samo u Beogradu, na dosadašnja tri koncerta, "Faithless” su nastupali pred više od 22.000 fanova. Ove godine bili su među glavni izvođačima na najvećim svetskim festivalima počevši od "Glastonberija”, "Global Gatheringa”, "Oxegena” do "Sigeta”.

- Nastupali smo potpuno slomljeni od umora, leteli iz Nemačke u Englesku, pa ujutro se vozili za Belgiju. U trenutku kad bismo stigli do pozornice bili bismo potpuno prazni, bez imalo snage. Međutim, istog trenutka kad se popneš na pozornicu i osetiš taj huk iz publike koji te celog obuzima, neverovatna količina snage ulazi u tebe i to naše koncerte čini tako energetski snažnim - kaže Maks pred novi dolazak u Srbiju.

Inače njihov naredni studijski album "Calling All The Faithful” već su nezvanično najavile dve nove pesme "Sun To Me” i "Not Going Home” koje su se pojavile u vidu remiksa Erika Prajza i Guia Borata. Uskoro se očekuju i prve singl verzije.

"Faithless” su pre 15 godina osnovala tri vodeća člana, MC i frontmen Maksi Džez, di-džej i klavijaturistkinja Sister Blis i producent benda „Rolo".

Već sa prvim singlovima "Insomnia” i "Salva Mea” ulaze u prvih deset na britanskoj listi, dok na američkom tržištu oba singla ubrzo postaju fenomeni. Vrtoglav uspeh benda nastavljaju i njihovi sledeći hitovi "God Is A DJ”, "We Come 1” i "Muhammad Ali”, a prva tri albuma "Reverance”, "Sunday 8PM” i "Outrospective” postižu zlatne tiraže.

"Faithless” paralelno kreiraju euforiju i praktično menjaju pravila na svetskoj koncertnoj sceni svojim upečatljivim i energetski izuzetno nabijenim nastupima na velikim svetskim festivalima.

Među njihovim najvećim hitovima su i singlovi "Mass Destruction”, "I Want More” i "Miss U Less, See U More” sa albuma "No Roots”.

Trilogija spotova

Kao poseban bonus uz dopunjeni dupli album "Faithlessa” "The Dance Never Ends” dolazi i novi spot za singl "Feelin’ Good”. Na singlu gostuje pevačica Dido, s kojom ovaj elektrosastav već ima jedan od najvećih hitova elektromuzike "One Step To Far”. Takođe, novitet koji donosi Maksi Džez je i kontroverzna, ali odlična animirana trilogija spotova za pesme "Not Going Home”, "Tweak Your Nipple” i "Sun To Me”, koji su trenutno zaštitino znak sastava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Faithless 22. marta u Beogradskoj Areni

Izvor: Kontra magazin, 13.Dec.2010, 12:12

Najpopularniji svetski dens sastav Faithless održaće veliki koncert 22. marta u Beogradskoj areni! Posle odličnog prijema ovdašnje publike na ekskluzivnom koncertu ograničenog kapaciteta u aprilu ove godine, Maxi Jazz i Sister Bliss tražili su da se u Beograd vrate sa velikim koncertom u Areni...

Nastavak na Kontra magazin...

Fejtles ponovo u Beogradu

Izvor: SEEcult.org, 13.Dec.2010

Popularni britanski dens sastav Fejtles (Faithless) ponovo će gostovati u Beogradu - 22. marta u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj promoviše novi dupli album “The Dance Never Ends”. Fejtles su u aprilu ove godine održali koncert ograničenog kapaciteta u Beogradu, nakon čega su, prema...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.