Elton mrzi karanfile

Izvor: Press, 02.Jun.2010, 04:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elton mrzi karanfile

Čuveni muzičar Elton Džon u Beograd stiže privatnim avionom, zahteva da mu u dnevnoj sobi u „Areni" ne budu karanfili, a ružama moraju da budu skinuti listovi
Sutra će u „Beogradskoj areni" biti održan veliki spektakl - koncert Eltona Džona posle 26 godina! Pripreme za nastup su završene, a „Arena" gotovo rasprodata.

Elton dolazi privatnim avionom, a od aerodroma do „Arene" odvešće se luksuznom limuzinom - >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << „mercedesom" S klase (modeli 500 ili 600), BMV „sedmicom" ili „audijem A8". Bend će se voziti luksuznim putničkim autobusom sa 15 sedišta.
Gledao fudbalere
Dnevna soba u bekstejdžu „Arene" mora da, pored ostalog, ima najmanje šest biljaka, od kojih četiri moraju da budu fikusi ili palme visine dva metra. Elton zahteva i jednu veliku vazu prepunu cveća. Davitelj Pera Mitić, iz filma „Davitelj protiv davitelja", koji je ubijao osobe koje ne vole karanfile, ne bi bio zadovoljan Eltonom: umetnik je rekao da u sobi ne sme da bude nijedan karanfil! Pored ovog cveta, muzičar ne podnosi ni hrizanteme ni ljiljane.
U privatnoj svlačionici Eltona Džona mora da postoje pet crvenih i dve bele ruže, kojima organizatori moraju da skinu listove! Umetnik je zahtevao i veću količinu bezalkoholnih napitaka, kao što su dijetalna „koka-kola" i „seven ap", a u pogledu vina nije uopšte ekscentričan: tražio je samo dve flaše kvalitetnog belog vina „pino griđo" i nekog kvalitetnog crnog vina po izboru lokalnih organizatora.
Spektakl u „Areni" je inače četvrti Eltonov koncert u bivšoj Jugoslaviji. Posle uspešno organizovane Olimpijade u Sarajevu, tadašnjim muzičkim promoterima porasle su ambicije, pa je tako dogovorena i serija koncerata Eltona Džona u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji. Prema svedočanstvu promotera Srđana Stojanovića, Eltonovi koncerti u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu 1984. godine organizovani su uz velike muke. U pitanju je bila prva turneja jednog britanskog vrhunskog pop muzičara po zemljama istočne Evrope.
Pošto zakon nije dozvoljavalo da se kupuju devize za plaćanje izvođača, Eltonu je ponuđeno da kupi jednog fudbalera za svoj klub Votford. Tokom priprema za koncert u dvorani „Zetra", ser Eltona je Toni Sabol odveo na fudbalsku utakmicu Željezničara, na kojoj je muzičar gledao reprezentativnog golmana Slobodana Janjuša, kandidata za odlazak u Votford. Prema svedočenju Stojanovića, u svečanoj loži je sedeo i tadašnji predsednik savezne vlade Branko Mikulić, koga su ljudi iz protokola pitali:
- Druže predsedniče, da li želite da se rukujete sa ser Eltonom?
Mikulić je odbrusio da mu ne pada na pamet da se rukuje sa njim!
Na meti lopova
Elton Džon je u bivšoj Jugoslaviji bio meta lopova.
- Sećam se da je ujutro, na dan koncerta u Beogradu, produkcija počela da se montira, a meni prilazi čovek zadužen za finansije ekipe na turneji i uručuje mi račun od nekoliko hiljada funti. U Sarajevu su lokalni mangupi ukrali nekoliko voki-toki aparata, koji su neupotrebljivi bez bazne stanice, ali i tri Eltonove majice koje mu je svojom rukom uradio pokojni Đani Versaće - ispričao je Stojanović.
Elton Džon, koji potpisuje hitove „I'm Still Standing", „Don't Go Breaking My Heart", „Nikita", „Sacrifice", „Goodbye Yellow Brick Road" i „Sorry Seems To Be The Hardest Word", započeo je svetsku turneju 24. aprila u SAD, a završiće je 20. septembra u Rimu, nakon nastupa u više od 30 gradova. Ulaznica za beogradski koncert još ima u prodaji i koštaju 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elton John sutra u Beogradu

Izvor: Kontra magazin, 02.Jun.2010

Jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezda, Sir Elton Džon, održaće koncert sutra, u četvrtak, 3. juna u Beogradskoj areni sa početkom od 21h. Ovaj popularni umetnik, vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi najslušanijih a na koncertu će izvesti gotovo polovinu. Love Lies Bleeding,...

Nastavak na Kontra magazin...

Elton Džon sutra u Beogradskoj areni izvodi izbor hitova

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2010

BEOGRAD, 2. juna 2010. (Beta) - Britanski kantautor Elton Džon (Elton John), koji je na sceni 40 godina i važi za jednog od najušpešnijih kantautora u istoriji popularne muzike, u sredu uveče će u Beogradskoj areni izvesti "gotovo polovinu" od svojih pedesetak hitova, saopštili su organizatori....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.