Dobar početak Srbije, Portoriko bez šanse

Izvor: RTS, 04.Jul.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar početak Srbije, Portoriko bez šanse

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala Portoriko sa 87:81 u prvom meču A grupe kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. "Orlovi" u pojedinim trenucima imali i 20 poena prednosti, na kraju došlo do opuštanja. Nedović najefikasniji sa 15 poena, četvorica srpskih košarkaša završili meč sa po 12. Srbija u sredu igra protiv Angole (18 časova).

Košarkaška reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije savladala je Portoriko sa 87:81 (21:22, 20:9, 28:20, 18:30) u prvoj utakmici A grupe kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu.
Izabranici Aleksandra Đorđevića su pred nešto manje od 14.000 gledalaca u beogradskoj Kombank areni, napravili prvi korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Srbija je veoma nervozno ušla u utakmicu, pa je Portoriko predvođen Džej-Džejom Bareom i Anhelom Kolonom vodio nakon prve deonice.

U oba tima, po dva brza faula napravili su centri Peter Ramos i Miroslav Raduljica, dok je u srpskom timu Nikola Jokić bio najraspoloženiji za igru sa osam poena nakon prve četvrtine.
Kao što je u najavi utakmice rekao selektor Srbije Aleksandar Đorđević, Portoriko je prikazao atipičnu igru sa mnogo brzih šuteva, u kojoj se domaća selekcija nije najbolje snalazila, sve do završnice druge deonice, u kojoj je poenima Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića Srbija stigla do prve dvocifrene i do tog momenta najveće prednosti (41:31).
U nastavku, Srbija je zaigrala znatno agresivnije u odbrani, a razigrao se Bogdan Bogdanović sa sedam vezanih poena, pa je sredinom treće deonice semafor pokazivao plus 20 za domaćina, koji je čuvao prednosti i na kraju ostvario prvu pobedu na turniru.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Nemanja Nedović sa 15, a po 12 poena su upisali Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević i Nikola Jokić.
Kod Portorika, najbolji je bio Džon Holand sa 21poenom, dok su 10 poena ubacili Džej-Džej Barea, Kolon i Ramos.
Naredni meč Srbija će odigrati u sredu protiv Angole od 18 sati.

Ovako je protekao meč u Kombank areni:
22.55 - Kraj, Srbija - Portoriko 87:81.

Došlo je do opuštanja u redovima Srbije u finišu meča, pa Portorikanci uspevaju da smanje konačnu razliku na prihvatljivih šest.
Nedović najefikasniji kod "orlova" sa 15 poena, još četvorica srpskih košarkaša postiglo je 12.
22.25 - Posle tri odigrane četvrtine, Srbija vodi sa 69:51.

Kako vreme odmiče, sve bolja igra sroskih košarkaša, koji su u nekoliko navrata imali i 20 poena prednosti.
Teodosić apsolutni vođa na terenu, odlične role Kalinića i Štimca, Srbija deluje kao ozbiljna ekipa.
22.05 - Nastavljen je meč u Kombank areni.
21.49 - Poluvreme, Srbija - Portoriko 41:31.

Sjajna igra srpskog tima u završnici prvog poluvremena. Predvođeni Teodosićem i Bogdanovićem, "orlovi" prave seriju od 11:0 i odlaze na veliki odmor sa dvocifrenom prednošću.
Jokić najzapaženiji u srpskom timu sa 10 poena i šest skokova.
21.25 - Posle prve četvrtine, Portoriko vodi sa 22:21.
Srbija je vodila tokom većeg dela prve deonice, Portoriko u finišu stiže do prednosti.
21.04 - Počeo je meč u Areni.
20.55 - Igrači su odavno na terenu, ekipe su zvanično predstavljene, za koji minut će početi meč.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.