Dinosaurusi osvojili „Arenu“

Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinosaurusi osvojili „Arenu“

Dinosaurusi su izumrli pre 65 miliona godina, ali im je juče bilo potrebno manje od 60 sekundi da ponovo ovladaju delom planete. Veličanstvene mehanizovane životinje su već prvim koracima šetnje kroz „Beogradsku arenu“ osvojile publiku svih dobi, plašeći je i zadivljujući u isti mah. Šetali u prirodnoj veličini

Do najsitnijih detalja kreirani, mehanički glumci „Šetnje sa dinosaurusima" na sceni „Arene" delovali su živo kao da se planeta vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u neku od onih 160 miliona godina tokom kojih su dinosaurusi vladali živim svetom. Bića visoka preko 10 i duga skoro 20 metara, zahvaljujući sjajnoj tehničkoj domišljatosti radionice „Docklands" iz Melburna, koračala su, trčala, istezala se i borila kao da su od krvi i mesa. Tiranosaurus reks je plenio veličinom i kretao se lagano, kao što i dolikuje njegovom dostojanstvu „kralja dinosaurusa", dok su manje vrste za opstanak pokušavale da se izbore brzinom i okretnošću.

- Blago njima, kako su jaki! I ja bih hteo da budem dinosaurus – uzbuđeno je pričao petogodišnji Miloš dok je netremice pratio ponosne kretnje Tiranosaurus reksa.

Pred očima Miloša, druge potpuno oduševljene dece i ne manje oduševljenih roditelja, baka i deka, defilovalo je ukupno deset vrsta dinosaurusa. Gledaoci su videli njihovu kompletnu istoriju, kao i upečatljiv prikaz planete kojom su hodali.

Posetioci su bez daha pratili nastanak kontinenata, rađanje okeana, eksplozije vulkana, a na kraju tužno posmatrali kratku, ali emotivnu scenu udara asteroida koji je vladare planete istrebio. Mnoge klince i klinceze taj je prizor uozbiljio. Kao da su shvatili koliko je krhko ljudsko postojanje na planeti sa koje su već iščezavala mnogo jača stvorenja od nas, što i jeste važna poruka ove fantastične predstave, sa razlogom nagrađivane i za zabavnost i za poučnost.

Još pet predstava

Beograđani će moći još pet puta da prošetaju sa dinosaurusima. Tri izvođenja planirana su za danas, u 11, 15 i 19 sati, dok će u nedelju dinosaurusi vladati „Arenom" u 11 i u 15 časova. Cene karata su 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.