Bogdanović: Vraćamo se u period novembra po broju pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 00:44

Bogdanović: Vraćamo se u period novembra po broju pacijenata

U privremenoj kovid bolnici u beogradskoj "Štark areni" trenutno je 290 pacijenata, izjavio je večeras medicinski koordinator te bolnice doktor Predrag Bogdanović.

On je naveo da je pre sedam dana u bolnici bilo 220 pacijenata i dodao da je danas primljeno tridesetak, te da su prijemi još u toku.

"Očekujemo da tokom noći bude i do 50 bolesnika na prijemu, što znači da se vraćamo u period novembra, decembra kada smo dnevno imali 50 do 70 pacijenata na prijemu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Bogdanović za RTS.

On je napomenuo da su pacijenti u "Štark areni" sa teškom kliničkom slikom.

"Ozbiljne komplikacije infekcije, ozbiljne upale pluća, pacijenti dolaze u teškom opštem stanju, sa visokim faktorima upale", rekao je Bogdanović i dodao da 85 odsto pacijenata u startu zahteva kiseoničnu terapiju.

Dodao je da poslednjih dana sve češće imaju pacijente između 20 i 30 godina i to sa veoma teškom kliničkom slikom.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.