Bioskop sa šest sala i 3D projektorima

Izvor: Blic, 18.Avg.2009, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bioskop sa šest sala i 3D projektorima

Novi sad - Aleksandar Savanović „Arena", zatvorena svojevremeno zbog velikih dugova, za sedam meseci trebalo bi da preraste u bioskop sa šest sala, sa enterijerom kakav ljubitelji filma u još nisu videli u Novom Sadu. Čelnici beogradske kuće „Art vista", zakupci gradskog bioskopa na 15 godina, najavljuju da će od „Arene" napraviti najmoderniji multipleks u zemlji.

Uz filmske projekcije, zakupac namerava da prenosi i svetske događaje preko satelita

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Zvanična prezentacija enterijera i sadržaja nove „Arene" očekuje se u septembru, a direktor „Art Viste" Zoran Cvetanović ne krije uzbuđenje što će drugi po veličini grad u državi dobiti, kako kaže, najbolji bioskop u državi.

- To neće biti najveći, ali će biti najbolji bioskop, sa najsavremenijom opremom - kaže za „Blic" Cvetanović.

U prizemlju bioskopa će se, prema idejnom projektu, nalaziti dve sale sa po 150 sedišta u centralnom delu objekta i kafe-barom, dok će sa strana biti dve manje sale sa po 67 i 72 sedišta. Na spratu će biti dve sale, sa 500 i 76 mesta, i one će biti napravljene uz manje intervencije na već postojećim unutrašnjim zidovima zgrade, a ispred njih biće sagrađena i galerija.

Preduzeće za filmsku, TV i video distribuciju „Art Vista" iz Beograda izabrana je prošle nedelje za zakupca „Arene" na konkursu „Poslovnog prostora", pošto je drugi kandidat, firma „Tak", povukla ponudu. „Art Vista" upravlja bioskopom „Roda sinepleks" i bioskopima „Šumadija" i „Roda 2" u Beogradu.

Sale na spratu imaće 500 i 76 mesta

Prema odluci „Poslovnog prostora", „Art Vista" je u obavezi da uredi objekat sa najmanje šest multipleks sala kapaciteta 1.015 sedišta i da uloži najmanje 1.750.343 evra, od čega oko 885.836 evra u objekat, a 864.507 u opremu. Uz to je dužna da, nakon tri meseca, plaća mesečno na ime zakupnine 102 dinara po kvadratu.

Cvetanović za „Blic" navodi da će novi bioskop biti poput „Rode" ali da će biti bolji od prestoničkog bioskopa.

Sadašnji izgled „Arene"

- Za razliku od Beograda, ovaj bioskop nalazi se u samom centru, na mnogo boljem mestu i samim tim daje nam pregršt mogućnosti. U sam bioskop biće ugrađena najsavremenija oprema. Jedva čekamo da počnemo sa radovima. Sve sale biće opremljene najsavremenijom opremom uz 3D digitalne projektore. Napravićemo pravi umetnički klub za filmofile sa pratećom literaturom, top-liste najgledanijih filmova, prenosićemo razne događaje putem satelita i napravićemo mnogo pratećih programa i sadržaja u samom objektu, što će „Arenu" učiniti posebnom i bitno drugačijom od klasičnih američkih multipleksa, jer će imati dušu - kaže Cvetanović, koji je i predsednik udruženja bioskopa Srbije.

Otvaraju klub za filmofile

Uslovi tendera propisuju i da zakupac zaposli 10 radnika „Zvezda filma" i da može najviše pet odsto ukupne površine objekta iskoristi za ugostiteljstvo i slične delatnosti. Takođe, dužan je da, najduže u roku od sedam meseci od dana potpisivanja ugovora radove privede kraju, a prema za sada nepotvrđenim informacijama, ugovor između „Art Viste", koja treba da obezbedi bankarske garancije i „Poslovnog prostora", trebalo bi da bude potpisan najkasnije do kraja ovog meseca.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.