Arena se sprema za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 09:41

Arena se sprema za kovid pacijente

Zbog porasta broja obolelih od korona virusa od sutra će Beogradska arena biti spremna za prijem obolelih.

U toku je čišćenje i dezinfekcija Arene - tu su kreveti, kao i sva neophodna dijagnostika. Radiće lekari iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene, prenosi RTS.

Doktor Vlado Batnožić izjavio je da su kapaciteti Arene prošireni sa novih 150 kreveta, tako da je ukupan broj ležajeva 510, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a reč je o dvokrevretnim i trokrevetnim sobama.

"Radili smo i sa laboratorijom, rade se medicinske analize, rendgen, slika se može poslati u zelenu zonu, a tu je i ostala terapija za pacijente", kaže dr Batnožić.

Instaliran je sitem za dovod kiseonika, uvedeno je 216 kiseoničkih mesta, a mogu se staviti i respiratori.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.