STRANCI PUNE KASU Beograd će od turizma u 2017. zaraditi 900 MILIONA EVRA

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRANCI PUNE KASU Beograd će od turizma u 2017. zaraditi 900 MILIONA EVRA

U prvih šest meseci 2017. godine u Beogradu je zabeleženo skoro milion noćenja, uz povećanje broja turista od preko 20 odsto.

- Očekujemo da do kraja godine Beograd prihoduje 900 miliona evra od turizma, a za sledeću godinu cilj je da prihod bude milijardu evra - rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom predstavljanja Bir festa.

Najbrojniji turisti u prvih šest meseci ove godine su Turci, ali su najviše noćenja ostvarili Izraelci.

U svakom slučaju, turizam postaje glavna privredna grana srpske prestonice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Turista sve više, skače prihod

Izvor: B92, 09.Avg.2017

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da očekuje da do kraja godine grad prihoduje 900 miliona evra od turizma...Kako je istakao, cilj za sledeću godinu je da prihod bude milijardu evra...Mali je rekao da je u prvih šest meseci zabeleženo skoro milion noćenja, što ranije nije...

Nastavak na B92...

U Crnoj Gori više turista nego prošle godine

Izvor: Beta, 09.Avg.2017

Crna Gora zabeležila je od početka godine porast broja turista i noćenja za 18, odnosno 15 odsto, u odnosu na prošlu godinu, saopštila je danas Nacionalna turistička organizacija."Uprkos izvesnoj antipropagandi, crnogorski turizam se odvija blagom uzlaznom linijom i možemo sa puno optimizma gledati...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.