NA BIR FESTU 40.000 STRANACA O bezbednosti će brinuti 400 redara i više stotina policajaca

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA BIR FESTU 40.000 STRANACA O bezbednosti će brinuti 400 redara i više stotina policajaca

Sve je spremno za 15. Bir fest koji će se ove godine održati od 16. do 20. avgusta, na dobro poznatoj lokaciji – u parku Ušće. Ove godine se obeležavaju dva jubileja: 15 godina od početka manifestacije i 30 godina od kultnog filma "Oktoberfest".

Jedan od osnivača, Dejan Grastić, istakao je da je ponosan što je festival posle 14 uspešnih godina i mnogo zvučnih imena koja su nastupala, uspeo da zadrži besplatan karakter.

- Nemerljiva vrednost Bir festa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je utisak koji naši gosti ponesu iz Beograda – rekao je Grastić i ukazao da je on i svojevrstan turistički brend, kako Beograda, tako i Srbije.

Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da je tokom 14 godina festival posetilo čak osam miliona zaljubljenika u kvalitetnu muziku i pivo.

- Mi smo grad koji živi od turizma. Očekujemo 30-40.000 posetilaca iz inostranstva i oko pet miliona evra prihoda. Bir fest je jedini festival ovakvog karaktera i obima, koji je besplatan – složio se gradski menadžer Goran Vesić.

Darko Glavaš, direktor Beokom servisa, najavio je izmenu režima saobraćaja tokom trajanja festivala, koja će stupiti na snagu u sredu 16. avgusta u 16 časova, i trajati do ponedeljka do 4 izjutra.

- Konkretne izmene će otpočinjati svakog dana dva sata pre početka programa, i trajati još dva sata nakon završetka. Biće izmenjeno 20 linija, odnosno oko 800 polazaka, a tačan raspored biće objavljen u petak - rekao je Glavaš.

On je naglasio da je, kao i svake godine, velika pažnja posvećena bezbednosti, te će u održavanje festivala biti uključeno više stotina policajaca, 400 redara, 300 komunalnih radnika, 25 lekara sa pet sanitetskih vozila. Posetiocima će biti dostupno i deset cisterni sa vodom, a zbog stanara okolnih zgrada, meriće se nivo buke.

U ime okupljenih umetnika koji će nastupati na festivalu piva, a koji su došli i da podrže promociju, obratio se Aleksandar Petrović, frontmen grupe "Ortodoks kelts".

- Mi smo nastupali i na "nultom" Bir festu, pa se osećam i kao domaćin, ne samo kao gost. Posetioci su u početku bili znatiželjni prolaznici, ali sećam se i neverovatne scene - 165.000 ljudi na festivalu, i još onih koji čekaju da uđu, a nema mesta – rekao je popularni Aca Seltik.

On je dodao i da je znao da će ovaj festival trajati mnogo godina, jer je vrlo brzo Kalemegdan postao tesan za njega.

BESPLATAN PREVOZ ZA POSETIOCE

Jedna je od najznačajnijih akcija odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju, "Društvo, ko vozi kući?", biće organizovana petu godinu za redom. Vozila javnog gradskog saobraćaja, po utvrđenom rasporedu, razvoziće posetioce festivala. Besplatan organizovan prevoz postoji i za posetioce iz Niša, Novog Sada i Kragujevca, a za njega je potrebno prijaviti se blagovremeno.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.