Kome smeta Bata Živojinović? VIDEO

Izvor: B92, 03.Sep.2020, 13:45

Kome smeta Bata Živojinović? VIDEO

Vest o krađi spomen-ploče posvećene glumačkom velikanu Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici u Beogradu u kojoj je odrastao i živeo, izazvala je veliku pažnju javnosti. Svima je zajednička dilema - kome može da smeta sećanje na voljenog glumca?

Nepoznate osobe skinule su spomen-ploču sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u kojoj je živeo.

Spomen-ploču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tu postavio pre tri godine u čast velikog glumca Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović.

Vujadinović navodi za TV Prvu da je ploča stajala tu tri godine i kako je pre nekoliko dana prolazio tuda i video da nje više nema.

"Proverio sam da nije otpala, kao što se to jednom desilo, i onda sam shvatio da je skinuta", naveo je Vujadinovič.

Kaže da će ploča ponovo biti postavljena, ali mnogo stabilnije, tako da se ovaj incident više neće ponoviti.

"Sada, kada je postavimo, mogu samo da je odvale i da je upropaste, neće moći da je skinu tako lako", naveo je Vujadinović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GRAD ĆE IZGRADITI NOVU SPOMEN-PLOČU BATI ŽIVOJINOVIĆU: Oštre osude upućene vandalima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2020, 07:10

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović oštro je osudila vandalski čin krađe spomen-ploče Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici i najavila da će Grad u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.