Uragan Metju preti Floridi

Izvor: RTS, 06.Okt.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan "Metju" preti Floridi


Nakon Jamajke, Haitija, Kube i Bahama, najjači uragan u poslednjih 11 godina približava se Floridi. Guverner te američke države upozorava da oluja ima ogromnu razornu snagu, poredeći ga sa uraganom Endrju koji je 1992. opustošio Majami. Uragan je već usmrtio više od 140 ljudi, od kojih većinu na Haitiju. Američki predsednik Barak Obama proglasio je vanredno stanje na Floridi. Duž istočne obale SAD evakuiše se dva miliona ljudi. O snazi uragana "Metju" govorila je urednica vremenske prognoze na RTS-u Biljana Vraneš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako se Metju i Nikol sudare, Floridu čeka katastrofa

Izvor: B92, 07.Okt.2016, 08:50

Obalu američke države Floride mogla bi da udare dva uragana, Metju, koji je opustošio Haiti, i Nikol, tropska oluja prerasla u uragan prve kategorije...Kako javljaju američki mediji, prognoze su da će Metju nakratko udariti u Floridu, ali to nije najgore što može da se dogodi...Posle formiranja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.