URAGAN METJU IZAZVAO VANREDNO STANJE U SAD: Reagovao i Barak Obama!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Okt.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URAGAN METJU IZAZVAO VANREDNO STANJE U SAD: Reagovao i Barak Obama!

Američki predsednik Barak Obama danas je proglasio vanredno stanje na Floridi kojoj se približava uragan Metju, saopštila je Bela kuća.

Ovo omogućava da Ministarstvo za nacionalnu bezbednost i Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama koordiniraju akcije pomoći i spasavanja usled posledica uragana kategorije 4, prenosi Rojters.

Vlasti američkih država Floride i Džordžije naredile su evakuaciju najmanje dva miliona ljudi zbog opasnosti od nadolazećeg uragana Metju koji je protutnjao Karibima, gde je usmrtio 140 ljudi.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama proglasio vanredno stanje na Floridi (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2016

Američki predsednik Barak Obama proglasio je danas vanredno stanje na Floridi kojoj se približava uragan "Metju"...Obama je naredio da se lokalnim vlastima što pre obezbedi federalna pomoć u pripremi odgovora na nepogodu, navodi agencija AP...Proglašenje vanrednog stanja omogućava da institucije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vanredno stanje na Floridi

Izvor: Beta, 06.Okt.2016

Američki predsednik Barak Obama proglasio je danas vanredno stanje na Floridi kojoj se približava uragan "Metju".Obama je naredio da se lokalnim vlastima što pre obezbedi federalna pomoć u pripremi odgovora na nepogodu, navodi agencija AP.Proglašenje vanrednog stanja omogućava da institucije SAD...

Nastavak na Beta...

Uragan "Metju" preti Floridi

Izvor: RTS, 06.Okt.2016

. Nakon Jamajke, Haitija, Kube i Bahama, najjači uragan u poslednjih 11 godina približava se Floridi. Guverner te američke države upozorava da oluja ima ogromnu razornu snagu, poredeći ga sa uraganom Endrju koji je 1992. opustošio Majami. Uragan je već usmrtio više od 140 ljudi, od kojih...

Nastavak na RTS...

"Metju" se obrušio na Amerikance!

Izvor: Mondo, 07.Okt.2016, 09:21

Više od 300 poginulih od posledica uragana Metju koji se "obrušio" na Floridu sa udarima vetra od preko 130 km/h raste iz sata u sat. Vlasti Floride i Džordžije naredile su evakuaciju najmanje dva miliona ljudi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.