Suzbijanje oružanog nasilja prioritet 2016.

Izvor: Akter, 01.Jan.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzbijanje oružanog nasilja prioritet 2016.

Američki predsednik Barak Obama najavio je danas u svom novogodišnjem obraćanju odlučnu borbu protiv oružanog nasilja u SAD tokom 2016. godine

Na početku poslednje godine svog mandata u Beloj kući Obama je izrazio žaljenje zbog malog napretka u proteklih sedam godina kada je reč o suzbijanju američke "epidemije" oružja, prenosi Rojters.

"Moja novogodišnja odluka je da postignem što veći napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u našem nedovršenom poslu. To je naročito tačno za jedan deo tog nedovršenog posla, a to je naša epidemija oružanog nasilja", rekao je Obama.

On je ponovio da je nezadovoljan zbog neusvajanja mera u Kongresu radi smanjenja oružanog nasilja.

"Širom Amerike oni koji su preživeli oružano nasilje i oni koji su izgubili dete, roditelja, supruga u takvom nasilju moraju da se prisećaju takvih teških godišnjica svaki dan, a Kongres još nije uradio ništa da spreči da ono što se desilo njima, ne desi se i drugim porodicama", rekao je Obama.

On je podsetio da je pre tri godine predložen zakon o proveri osoba koji poseduju oružje i da je ta mera imala podršku većin američke javnosti, uključujući i vlasnike oružja.

"Ali lobisti oružja mobilisali su se protiv toga. I Senat je blokirao zakon", naveo je on i dodao da su od tada desetine hiljada Amerikanaca našlo na meti oružanog napada.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Obama: Odlučna borba protiv oružanog nasilja

Izvor: VOA, 01.Jan.2016

Američki predsednik Barak Obama najavio je danas u svom novogodišnjem obraćanju naciji odlučnu borbu protiv oružanog nasilja u SAD tokom 2016. godine...Na početku poslednje godine svog mandata u Beloj kući Obama je izrazio žaljenje zbog malog napretka u proteklih sedam godina kada je reč o suzbijanju,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.