Izvor: Beta, 14.Nov.2009, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD će se pridruziti transpacifickoj zoni slobodne trgovine

SINGAPUR, 14. novembar 2009. (Beta-AP) - Američki predsednik Barak Obama izjavio je u subotu u Tokiju da će se SAD pridružiti transpacifičkoj slobodnoj zoni trgovine, čime je nagovestio da Vašington neće zastupati protekcionizam uprkos globalnoj krizi.

Obama je takvu odluku najavio uoči dolaska u Singapur gde će se kasnije danas pridružiti učesnicima samita zemalja članica Azijsko-pacifičke ekonomske kooperacije.

Odluka Vašingtona da se pridruži transpacifičkom partnerstvu, slobodnoj zoni trgovine u kojoj su pored ostalih Čile, Novi Zeland, Singapur i Bruneji, dočekana je aplauzom medju učesnicima samita koji je jutros počeo u Singapuru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD će ući u transpacifičku zonu slobodne trgovine

Izvor: EMportal, 14.Nov.2009

Predsednik SAD Barak Obama izjavio da će se SAD pridružiti transpacifičkoj zoni slobodne trgovine, čime je nagovestio da Vašington neće zastupati protekcionizam, uprkos globalnoj krizi.

Nastavak na EMportal...

Direktor FAO simbolično štrajkuje glađu

Izvor: NaDlanu.com, 14.Nov.2009

RIM, 14. novembra 2009. (Beta-AP) - Direktor Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) Žak Dijuf izjavio je u subotu da se oseća grozničavo ali da je dobro spavao, prve noći štrajka glađu, u koji je stupio kako bi skrenuo pažnju na glad u svetu uoči samita FAO-a naredne nedelje u Rimu. Dijuf...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.