Obama protiv oružja

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama protiv oružja

Ne možemo više ovo da odlažemo, poručio američki predsednik Barak Obama pošto je predložio mere za suzbijanje oružanog nasilja. Provera kriminalne prošlosti svakome ko hoće da kupi oružje i zabrana posedovanja jurišnih pušaka samo su neke od predloženih mera.

Američki predsednik Barak Obama predložio je Kongresu 23 dekreta koji sadrže mere za suzbijanje oružanog nasilja. U te mere, između ostalog spada i provera kriminalne prošlosti svakome ko hoće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da kupi oružje, zabrana posedovanja jurišnih pušaka i šaržera sa više od deset metaka.

Mesec dana posle masakra u školi u Njutaunu Obama je istakao da je krajnje vreme da se završi posao u borbi protiv oružja, a predlaže i da se reši problem korišćenja pacirnih zrna tako što će biti zabranjena njihova proizvodnja i uvoz.

"Više ne možemo odlagati" akciju za kontrolisanje protoka oružja, rekao je Obama u govoru u Beloj kući pred porodicama rođaka žrtava masakra u osnovnoj školi "Sendi Huk" i pred grupom dece koja su mu pisala tražeći da se nešto uradi posle te tragedije.

"Kongres mora delovati i to brzo", rekao Obama i obećao da će se založiti svim svojim autoritetom za zaštitu dece.

"Ono što treba da imamo na umu je naša odgovornost da brinemo o deci i štitimo je od zla. Bezbednost dece je prvi zadatak našeg društva", rekao je Obama.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obama izneo mere za prodaju oružja

Izvor: B92, 16.Jan.2013

Vašington -- Obama predložio zabranu prodaje jurišnog automatskog oružja privatnim licima u SAD, kao i obaveznu proveru svih osoba koje kupuju ostalo oružje...Ovo je odgovor američkog predsednika na povećano nasilje i korišćenje vatrenog oružja u Americi u poslednjih nekoliko meseci...Obama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.